Zakup Xbox One S

emilow

Świeżak
Świeżak
Potrzebuję wsparcia
Jutro jadę z synem obejrzeć używanego Xbox One S. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?.
I jeszcze druga rzecz - na konsoli są zakupione jakieś gry, ale po wylogowaniu z konta ich nie ma. Wynika z tego pewnie, że są przypisane do konta Microsoft.
Jest jakiś sposób aby przenieść te gry z konta sprzedającego na konto syna?

-=SETH=-

-= XBOX GOD =-
Członek Załogi
Administrator
XBF
Super Moderator
Xbox One
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Game Master
Liga XboxForum.pl
Achievement Hunter
PSforum.pl
Jest jakiś sposób aby przenieść te gry z konta sprzedającego na konto syna?
Nie ma takiej opcji...

MirBarPL

Xbox One
Xbox One
Użytkownik
Świeżak
kupujesz urządzenie a nie konto z grami
chyba, że sprzedający informuje o sprzedaży urządzenia i konta to powinieneś dostać również login i hasło (takie oferty też bywają)

Na co zwrócić uwagę?
Na to czy się uruchamia
czy działa cicho - bez obciążenia grą nie powinna wydawać większego szumu

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Nie wiem jaka cena, więc ciężko mi dywagować, ale zastanawia mnie mocno sens kupowania używanego sprzętu, szczególnie tak "odległych" konsol jak Xbox One S. Przed Świętami udało mi się kupić nowego, ze sklepu Microsoftu Xboxa Series S za £150, czyli jakieś 750 zł. Patrząc na okoliczne oferty XOS, oceniam że więcej niż 200-250 zł teraz nie kosztuje w PL.

marthinez

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Nie wiem jaka cena, więc ciężko mi dywagować, ale zastanawia mnie mocno sens kupowania używanego sprzętu, szczególnie tak "odległych" konsol jak Xbox One S. Przed Świętami udało mi się kupić nowego, ze sklepu Microsoftu Xboxa Series S za £150, czyli jakieś 750 zł. Patrząc na okoliczne oferty XOS, oceniam że więcej niż 200-250 zł teraz nie kosztuje w PL.
Porównujesz konsole z napędem, do konsoli bez. Porównuj one S do series X.
Ja znam masę osób grających na starszej generacji (przypominam, że na One ciągle wychodza gry) i świetnie się bawią.
To tylko tani sprzęt i z czasem można zmienić na coś nowszego jak wyjdzie więcej gier.
Na obecna generację po ponad dwóch latach prawie nie ma gier typowo next gen, a MS w 2022 roku nie wydał ŻADNEGO exa AAA.
Tak to wygląda. Na razie mamy mocny sprzęt, bez mocnych gier.

Krakoos

Xbox One
Xbox One
XBOX MANIAK
Użytkownik
Porównujesz konsole z napędem, do konsoli bez. Porównuj one S do series X.
Porównuję konsolę bez napędu do konsoli bez napędu (XOS vs XSS). Dla mnie sam fakt posiadania 4K, 60/120 klatek w grach, HDR, Quick Resume w grach jest wystarczający do rozpatrywania nowogeneracyjnego zakupu. Nie chcę się wdawać w głupie dyskusje, bo to taka moja supermoc, że zawsze mam rację, ale olbrzymią zaletą Microsoftu jest właśnie brak exów dla nowej generacji, ale trzeba się liczyć z limitami technologicznymi. Cyberpunk2077 nie wygląda i nie działa tak samo na XOS i XSS. Inna sprawa, że ludzie nadal grają na PS2, czy X360. Ja sam mając nowego God of War, czy Nowe Horizon, gram w Spider-Mana z PS4, mogąc grać w najnowsze AAA, ogrywam Splinter Cell z X360. Tak to działa.

marthinez

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Porównuję konsolę bez napędu do konsoli bez napędu (XOS vs XSS).
Dlaczego skoro napisał o xbox one S, a nie one S digital? Zapomiało się, ze jest coś takiego jak one S z napędem? Chyba, ze autor tematu sam nie wie.
O gustach czy własnych preferencjach nie piszę, bo to każdego z osobna sprawa.
Tylko nie rozumiem stwierdzenia "odległa" konsola, skoro to poprzednia generacja na która wciąż robią gry. Odległy to jest dzisiaj już x360.

MS nie wydał żadnego exa AAA w ubiegłym roku i się z tego cieszysz, ok, Twoje prawo. W takim razie po co MS mydli oczy pozostałym o tych super nadchodzących grach od kilka lat i kupa z tego jest.
MS potrafi pięknie obiecywać. Z politykami mogą sobie przybić pionę.

jejek

Użytkownik
Użytkownik
Świeżak
Dajcie spokój z "one s". Niech na to dziadostwo przestaną robić już gry... jedynie "one x" podratował trochę poprzednią generacje xboxa.

Jedyny plus że do takich gier jak "fifa" s-ka się nadawała:)
Zależy od tego w co chcemy grać.

Do góry Bottom