Zasilacz pc do xboxa 360

eiceman

Użytkownik
Użytkownik
jak w temacie moje pytanie w jaki sposob mozna zrobic zasilacz do xa ? chodzi mi o schematy polaczenia kabli tak jak na filmie :) http://www.metacafe.com/watch/431207/250watt_cpu_powers_xbox_360_amazing/ czy robil ktos to kiedys?

cris14

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Zasilacz pc do xboxa 360

Jest to mozliwe a nawet na allegro są przejsćiówki z zasilacza do xa ale nie mozliwe ze koles zrobil to na 250W zasilaczu :p Do takiej zabawy trzeba przynajmniej 400W PFC.

gangster6669

Użytkownik
Użytkownik

realizer

V.I.P
V.I.P
Użytkownik

Pytanie: ;D
To dziala z Falconami ? bo widze ze pisze tam 200W a tyle pobieraly 90nm

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

Nie potrzebny jest wcale 400W wystarczy 200W ale taki który trzyma te 200W więc nie pierwszy lepszy shit noname

eiceman

Użytkownik
Użytkownik

ale jak podpiac te kabelki ? bo chce to sprawdzic a nie chce mi sie czekac tydziern za kablem z allegro a akuram mam stary zasilacz 230w

cris14

Użytkownik
Użytkownik

spike200 a jaki stary zasilacz 200W utrzyma Ci te 200w ??? ???

spike200

Memento Mori
V.I.P
Użytkownik

eiceman napisał:
bo chce to sprawdzic a nie chce mi sie czekac tydziern za kablem z allegro a akuram mam stary zasilacz 230w
cris14 napisał:
spike200 a jaki stary zasilacz 200W utrzyma Ci te 200w
Starego to ja bym radził w ogóle nie podpinać do xboxa, lepiej zainwestować w coś dobrego bo konsola może się po prostu spalić.

eiceman

Użytkownik
Użytkownik

a to faktycznie lepiej nie gzebac poczekam za org zasilaczem pozdrawiam :)

cris14

Użytkownik
Użytkownik

No właśnie. A nie kupisz dobrego zasilacza ktory wytrzyma 200W stałego obciążenia za mniej niz 150zł a zasilacze do X'a są po 100zł na allegro :p

eiceman

Użytkownik
Użytkownik

kupilem zasilacz od kolegi za 70pln :D

aaaqqq111

Użytkownik
Użytkownik

eiceman

Użytkownik
Użytkownik

moj znajomy go kupil to mial urwany kabel zadzwonil do tego faceta to mu powiedzial zeby sobie przylutowal ale oddal kase i zwrot towaru

Zwierzakdc

Użytkownik
Użytkownik
Witam! Na poniższym zdjęciu jest płyta główna xbox 360 E. Dokładnie to spodnia strona złącza zasilania (punkty 1-8). Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy o pomiar i opisanie tych punktów, gdzie znajduje się 12v, 5v, GND, PWR_Enable. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego samemu, gdyż nie posiadam zasilacza. Chcę podłączyć zasilacz atx i do tego jest potrzebne bezbłędne oznaczenie punktów 1-8.

Attachments

Do góry Bottom