zasilacz

zelek4130

Użytkownik
Użytkownik
Wiitam jak sprawdzić czy zasilacz jest sprawny czy uszkodzony bo jak włączam konsole to lampka pali się na czerwono gdy odłączę zasilacz od konsoli i jest podłączony to pali sie lampka na pomarańczowo Xbox był wcześniej naprawiany itp i teraz nie wiem czy to zasilacz czy konsola a nie mam drugiego zasilacza a nie będę go kupował nie potrzebnie A zasilacz jest Falcona 175 W

Fuks

Użytkownik
Użytkownik
Weź jeszcze raz podepnij kabel do zasilacza dobrze i zobacz, a druga strawa pali się czerwona bo może się przegrzewać czasem tak jest.

zelek4130

Użytkownik
Użytkownik
wszystko jest dobrze podłączone

Qazimodo

Użytkownik
Użytkownik
najprościej to miernikiem elektronicznym ,ale pewnie nie masz więc domowym sposobem :p

włączasz zasilacz do gniazdka [xbox odłaczony]
i podpinasz do wtyczki zasilacza żarówkę na 12 volt tak jak narysowane
i zwierasz 2 blaszki te małe u góry we wtyczce ,żarówka ma sie zapalić

kamykle

Użytkownik
Użytkownik
Wiitam jak sprawdzić czy zasilacz jest sprawny czy uszkodzony bo jak włączam konsole to lampka pali się na czerwono gdy odłączę zasilacz od konsoli i jest podłączony to pali sie lampka na pomarańczowo Xbox był wcześniej naprawiany itp i teraz nie wiem czy to zasilacz czy konsola a nie mam drugiego zasilacza a nie będę go kupował nie potrzebnie A zasilacz jest Falcona 175 W
Najlpepiej sprawdzic u znajomego, a jak nie to w jakims sklepie komputerowym, bo takto bedziesz rozmyslal, czy to wina kabli i zasilacza czy tylko zasilacza, albo tez wina volt zasilacza, moze jest za mala i po prostu masz pewnie uziemienie, ichronito prawdopodobnie przed spaleniem onsoli alvo zasilacza tak jest w laptopie:) , czy tylko kabli, a niedaj Boze konsoli...

beefree88

Świeżak
Świeżak
Mam ten sam problem tyle że u mnie jest to ewidentnie wina kabla. Gdyż nabyłem Xa w UK a w Polsce musiałem go podłączyć kablem od kompa który nie ma uziemienia. Czasami jest to tylko trochę irytujące ale tak to nic stać się nie powinno (oczywiście jeśli u ciebie też wina leży po stronie kabla). Bo jak masz coś z zasilaczem to niestety za dużo pomóc Ci nie zdołam, wina może lecieć też w niestabilnym napięciu ale to już w ogóle nie moja bajka.

Do góry Bottom