Zawieszająca się konsola.

kimek

Użytkownik
Użytkownik
Witam Szanownych Forumowiczow otoz moj problem polega na ZAWIESZANIU sie konsoli Np. kiedy sie wlacza kilka sekund i zie zatnie(zawiesza sie obraz , lub kiedy gram i w zawiesi sie obraz slyszzalem ze jedyny sposob jest tak zwany zawieszenie zasilacza na pudelku od butow ale i to nie pomaga co jej dolega POMOZCIE z gory dziekiS

Grzelus301

Użytkownik
Użytkownik
Odp: ZAWIESZAJACA SIE KONSOLA

Co !!?? Nigdy nie słyszałem takich bzdur z tym zasilaczem !! Haha.... . Nie spalił Ci się on ? Wystarczy użyć opcji szukaj a na pewno byś znalazł odpowiedź na swoje pytania... Z tym zawieszaniem to troche podobne do zimnych lutów :) SZUKAJ !! A i kto Ci taki kit wcisnął z tym zasilaczem ?? :) :D
Dobre... .

zabchan

Świeżak
Świeżak

Szczerze mówiąc chciałem sie dołączyć do zapytania - mam ten sam problem (no może jedyna różnica to taka, że nikt mi nie poradził rozwiązania z pudełkiem od butów ;) ). Ale konsola niestety wiesza sie, nie ma reguły - czasem jużw menu, czasem po wejściu do gry, czasem po chwili. Ogólnie jednak - za każdym razem.

Majcher997

Użytkownik
Użytkownik

A można na jakich płytach nagrywasz i z jaką prędkością?

ZBYSZEKSOPRANOPRANO

Świeżak
Świeżak

witam.a czy po graniu w gta 4 nie zawiesz wam sie konsola ? od czasu kiedy zaczolem grac w gta 4 konsola zaczela mi sie zawieszac.obraz robi sie zakratkowany i dupa blada.po wlozeniu innej gry robi sie to samo.jezeli znacie lekarstwo na to dajcie znac.

papux

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Zawieszająca się konsola.

Jeśli obraz robi ci sie zakratkowany to w przeciągu kilku miesięcy twoja konsola wywali 3 czerwone światełka. GPU odkleił ci się od płyty głównej która najprawdopodobniej uległa wyprężeniu z powodu przegrzania GPU. Cyna uległa utlenieniu i skruszała. Tyle co do technicznych spraw.

Powiem ci szczerze że już po twojej konsoli i szykuj ją na serwis albo kupno nowej.

zabchan

Świeżak
Świeżak
Odp: Zawieszająca się konsola.

Szczerze mówiąc nie nagrywam osobiście, ale może coś da informacja, że problem występuję również w wypadku oryginalnych płyt...

FALKIKC

Świeżak
Świeżak
Witam wszystkich użytkowników i przepraszam moderatorów. Jestem nowy i jedyny wątek o zawieszaniu znalazłem tu i ostatnie wpisy prawie 3-lata temu . Posiadam konsolę z 2007 roku z wejściem HDMI, używana sporadycznie tylko oryginalne gry, konsola nie przerabiana. Konsola wiesza się jak w opisie wyżej nie wyświetlają się żadne błędy. Może już jest na to recepta. Ewentualnie sprzedam konsolę jako uszkodzoną . Przepraszam jeżeli to nie ten dział i dziękuję za odpowiedzi.

KamileQ

Banned
Użytkownik
Jak chcesz sprzedac pisz na gg 8945104

Sent from my X8 using Tapatalk :)

masiusgn

Użytkownik
Użytkownik
Witam wszystkich użytkowników i przepraszam moderatorów. Jestem nowy i jedyny wątek o zawieszaniu znalazłem tu i ostatnie wpisy prawie 3-lata temu . Posiadam konsolę z 2007 roku z wejściem HDMI, używana sporadycznie tylko oryginalne gry, konsola nie przerabiana. Konsola wiesza się jak w opisie wyżej nie wyświetlają się żadne błędy. Może już jest na to recepta. Ewentualnie sprzedam konsolę jako uszkodzoną . Przepraszam jeżeli to nie ten dział i dziękuję za odpowiedzi.
Po prostu konsola już pada . Są serwisy które oferują naprawę ale moim zdaniem to bez sens bo i tak większość konsol po takich zabiegach tzn. poprawa chłodzenie , lutów, przelutowywanie gpu itp... za jakiś czas padnie więc lepiej kupić jakiegoś jaspera i mieć spokój . Chociaż nie jest powiedziane że jasper też się nie psuje ale jest najmniej awaryjny.

Do góry Bottom