Zestaw 5.1 i wspoldzielenie go przez konsole i monitor

misiek8

Użytkownik
Użytkownik
Mam zestaw glosnikow Logitech X-530 i uzywam go zarowno przy Pc jak i przy konsoli.Jednakze z racji tego ze przepinanie kabli jest raczej klopotliwe,chcialbym zapytac o jakis sposob na jednoczesne podlaczenie glosnikow do PC i xbox.Myslalem nad jakims rozdzielaczem,ale czy nie spowoduje to utraty jakosci dzwieku?!Ciagle przepinanie nie jest raczej zbyt dobre dla okablowania,wtykow.

kepaic

Użytkownik
Użytkownik
Odp: Zestaw 5.1 i wspoldzielenie go przez konsole i monitor

Ja mam podlaczony identyczny zestaw. Glosniki wpiete bezposrednio do komputera, a konsola przez kabel VGA (2 czincze audio) i przejsciowke (2 czincz na 1 minijack) wpieta to wejscia line-in w kompie. Dzieki temu mam w glosnikach zarowno dzwiek z kompuetra jak i z konsoli naraz. Jest to nawet o tyle wygodne ze moge sobie zapuscic winampa z muzyka, albo slysze podczas grania czy przychodzi jakis mail albo konczy sie cos sciagac itp. Jedyny minus - komp musi byc wlaczony zeby byl dzwiek z konsoli :)

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

I to jest dla mnie duzy minus-nie da sie tego jakos ominac nie ma innych sposobow?!?

cris14

Użytkownik
Użytkownik

Kup sobie przejściówke z jednego jacka na dwa:p I po problemie

misiek8

Użytkownik
Użytkownik

Zapodaj link na allegro z czyms takim:)

Philips84

Użytkownik
Użytkownik

jak ci przeszkadza włączony komp to mozesz zawsze zmieniac kable... ja mam tak zrobione jak mowi kepaic i mi to nie przeszkadza

Do góry Bottom