Zestaw audio do max 1200 zł !!

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Mam nadzieje ze dobry dzial,bo ostatnio napisalem wg mnie w dobrym dziale a prawda byla zupelnie inna :D
A wiec,zastanawiam sie nad jakims zestawem audio do pokoju,tylko mam problem z wyborem ale opisze o co mi chodzi.
Chodzi mi o to,ze nie musi to byc koniecznie zestaw z dvd,filmy ogladam na komputerze,nagrywanie kazdego filmu na plyte to mi lezy,ale chcialbym za to aby dzwiek z komputera,telewizora,xboxa przechodzil przez ten sprzet i slychac to bylo w glosnikach.
Nie wiem wlasnie,czy takie standardowe kian domowe w stylu LG,SAMSUNG itp(tu z odtwarzaczami dvd do 1000 zl mozna trafic cos dobrego) daja mi mozliwosc podlaczenia tych rzeczy.
Jezeli nie daja,to czy jest sens w ogole kupowac taki zestaw ? A moze lepiej kupic zwykle glosniki 5.1 komputerowe i uzywac tylko do muzyki i filmow,a niech telewizor robi za glosniki xboxa ?

Specter

Użytkownik
Użytkownik
Logitech Z-5500 w pelni powinien zaspokoic Twoje oczekiwania

pluskwa

Użytkownik
Użytkownik
za ta kwote najlepszym wyborem bedzie Logitech Z-5500

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Ale tez troche bezsens dawac za glosniki do komputera tyle pieniedzy,wolalbym to juz zainwestowac w jakis wzmacniacz i kolumny,glownie to mi na drewnianych obudowach zalezy,aby mi do wystroju pasowaly :D

Floyd

Użytkownik
Użytkownik
za ta kwote najlepszym wyborem bedzie Logitech Z-5500
Jak przeczytałem temat od razu chciałem zaproponować te głośniczki, a dlaczego?! Gdyż sam sobie je sprawiłem i sprawdzają się póki co świetnie (chociaż mają jeden mankament).

yahoone

Banned User
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
Liga XboxForum.pl
PSforum.pl
Ale tez troche bezsens dawac za glosniki do komputera tyle pieniedzy,wolalbym to juz zainwestowac w jakis wzmacniacz i kolumny,glownie to mi na drewnianych obudowach zalezy,aby mi do wystroju pasowaly :D
Brawa dla tego pana. I to jest profesjonalne podejście do sprawy. Plastikowe głośniczki nigdy nie zagrają tak jak wzmacniacz z kompletem kolumn.
Wydatek tysiaka na komplet satelitek od firmy specjalizującej się w produkcji klawiatur jak dla mnie to przesada.
W tej cenie można mieć podstawowy firmowy wzmacniacz kina domowego i zestaw kolumn VK (nie są super ale na początek wystarczą).
Polecam poczytać temat mojego autorstwa w którym wytypowałem dwa wzmacniacze i dwa zestawy kolumn w tym przedziale cenowym.
http://xboxforum.pl/sprzet-f27/kino-5-1-%5Bporadnik%5D-79724.html
@Edit
Głośniki można zrobić sobie samemu, jest sporo gotowych projektów, ja zrobiłem coś takiego:
http://xboxforum.pl/off-topic-f45/budowa-glosnikow-zrob-sam-diy-moja-pierwsza-konstrukcja-69673.html#post604919
Szkice na początku tematu

hashpl

Banned
Rowniez uwazam ze wydanie 300 dolcow za glosniki od komputera to przesada.Lepiej posluchaj rady Yahoone'a i sam sobie zmontuj takie glosniki ktore spelnia Twoje oczekiwania

pluskwa

Użytkownik
Użytkownik
jeżeli masz zamiar dalej rozwijać ten zestaw to faktycznie jest sens kupna wzmacniacza i głośników ale jeśli ma to być zakup jednorazowy to lepiej wybrać logitecha bo na pewno zagra lepiej :)

yahoone

Banned User
V.I.P
Pomocnik
XBOX MANIAK
Użytkownik
Game Master
Liga XboxForum.pl
PSforum.pl
jeżeli masz zamiar dalej rozwijać ten zestaw to faktycznie jest sens kupna wzmacniacza i głośników ale jeśli ma to być zakup jednorazowy to lepiej wybrać logitecha bo na pewno zagra lepiej :)
Małe porównanie:
1. Plastiki ok 1100pln

2. Głośniki Jamo ok 650pln

Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzasz że logitechy zagrają lepiej, słyszałem ten zestaw i jak się odłączy suba i podkręci głos to tylko sopran słychać, jest to bolączka każdego zestawu komputerowego. Z-5500 to tylko ładnie wyglądające satelitki z kontrolerem, a że firma wprowadziła kosmiczną cenę za ten zestaw to ludzie myślą że kupują super grający sprzęt. Koszt produkcji całego zestawu w chinach to max 100 zeta a wciskają za ponad tysiaka.
Kupując np ww zestaw kolumn (sub nawet nie jest potrzebny) + wzmacniacz za ok 800 zeta możemy się delektować prawdziwym dźwiękiem.
Z własnego doświadczenia wiem że plastikowe głośniki nigdy nie dorównają kolumną głośnikowym. Testowałem różne zestawy i śmiało mogę stwierdzić że porównywanie komputerowych satelit i prawdziwych kolumn nie ma najmniejszego sensu. To jak cieszyć się dźwiękiem wydobywanego z wydechu ferrari i poloneza z podziurawionym tłumikiem. Obydwa będą brzmiały sportowo z tą różnicą że za czarnym koniem ludzie będą się oglądać bo brzmi to naprawdę świetnie a za tym drugim bo drażni bębenki w uszach.
Jestem w posiadaniu laptopa Toshiba który ma wbudowane głośniki od renomowanej firmy Harman Kardon, oprócz znaku firmowego ładnie prezentującego się na obudowie lapka nic więcej sobą nie reprezentują, czytałem opinie w których właściciele zachwycali się dźwiękiem, po własnych testach przeprowadzonych z różnymi rodzajami muzyki jest to jedna wielka tragedia jak w każdym laptopie, jaką jakość może pokazać głośnik o średnicy 2cm?
Krótko mówiąc żadną. Będzie to ten sam warkot tylko że różnie zapakowany.

pluskwa

Użytkownik
Użytkownik
jedno ci na pewno doradze nie kupuj kina domowego takiego z dvd i plastikowymi glosnikami a co do tego co mowi yahoone to ma racje ale drewnaki plus ampli raczej na pewno przekrocza kwote 1200 zl
najlepiej udaj się na odsłucha i odsłuchaj sobie logitechy bo na pewno warto i sam zdecydujesz

sweeterek

Banned
Xbox One
Użytkownik
Wlasnie wiem ze ma racje,bo sam sie zastanawiam nad takim zestawem.
Kiedys moze i bym wydal 1100 zł aby miec plastikowe glosniki komputerowe,i zeby sasiedzi slyszeli mnie w kosciele jak puszczam HG,ale teraz chce cos na dluzsza mete,i to nie do grania tylko ogolnie.
Pamietam jak kiedys mialem biedny wzmacniacz technixa,do tego 2xALtus to byly piekne czasy,do tej pory tego nie zapomne.

berials

Użytkownik
Użytkownik
Tylko jedna uwaga - VK czyli o ile dobrze rozumiem Voice Kraft to o ile się nie mylę jest to taki muzyczny odpowiednik Medionu. Czytać: dno.

Możesz też ewentualnie rozpatrzyć zakup sprzętu Redstar rs-502. Mam i polecam. Ewentualnie dobry wzmak i kolumienki Magnat 110, a później dozbierać i kupić jakieś dobre 5.1

Do góry Bottom