1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Co i jak z JTAG na starym facie z całkiem nowym dashem ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Pogromca Frytek, Maj 18, 2014.

  1. Pogromca Frytek

    Pogromca Frytek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    Mam obecnie starego Xboxa 360 najprawdopodobniej wersja Arcade (Biały) i płytka Jasper jak to ktoś mi już mówił a data produkcji to jest taka 2008-08-06. Z racji tego że przez ostatnie 2 - 4 miesiące w ogóle nie grałem mam trochę przestarzałego dasha i nie wiem czy to robi różnicę przy przeróbce JTAGOWEJ czy nie. Więc gdzieś tak na początku 2013 roku sflashowałem sobie mojego BENQ do LT 3.0 natomiast ten napęd jakiś miesiąc temu mi padł i właśnie tu rodzą się moje pytania.

    1) Czy jakieś specjalne narzędzia oprócz lutownicy muszę zakupić ?
    2) Czy taka przeróbka jest trudna ? Chcę wspomnieć że mam średnie doświadczenie w lutowaniu.
    3) Czy na mojego xboxa da się w ogóle wgrać tego JTAG/RGH na chwilę obecną ?

    P.S Xbox live mnie nie obchodzi bo w ogóle tam nie gram a także chcę mieć już święty spokój z tymi płytami gdzie co rusz jakaś się zarysuje i kit trzeba nagrywać na nowo. Nie obchodzi mnie że po drodze coś spalę w tej konsoli jako że ona jest już dość stara a napędu na pewno nie będę wymieniał bo te płyty to sam koszmar.

    Pozdrawiam
    Pogromca Frytek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to falcon a nie jasper. Jeżeli grałeś 4 miesiące temu w jakiś w miare nowy tytuł to dasha masz zapewne nowszego niż 14699, więc robisz RGH2 lub RJTAG. RGH2 wyjdzie taniej o pare złotych. Będziesz potrzebował programator SPI do odczytu i zapisu nand + chip matrix v1 (może być inny, ale ten chyba najlepiej Ci podpasuje)
     
    1 osoba to lubi.
  4. Heheszky

    Heheszky Banned

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nie masz wielkiego pojęcia w lutowaniu i dość pewnej ręki to lepiej oddaj to do jakiegoś serwisu. Fakt faktem będziesz o 200zł lżejszy ale wszystko będzie porządnie zrobione i na dodatek dobre serwisy dają gwarancje.
     
  5. Pogromca Frytek

    Pogromca Frytek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak grałem koło 4 miesięcy temu a także w te nowe GTA 5 które nie dawno wyszło i nie musiałem nic updatować żeby pograć w tą grę. Możesz zapodać te linki do tych części jakie muszę zakupić ? Dobrze by było gdyby one były na terenie Wielkiej Brytanii. Czy powinienem podążać za tym poradnikiem (https://www.youtube.com/watch?v=uZSPGUeuCxA) czy może ty polecasz jakiś inny ? Sorki za masę pytań ale robię to pierwszy raz.

    Jak już pisałem wisi mi to bo i tak nie będę kupować tego cholernego napędu. Jak to się mówi trzeba od czegoś zacząć :)
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  7. Pogromca Frytek

    Pogromca Frytek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ten Glitcher tani jest ale ten programator to już w miarę drogi jest :chuncky:
    Czy ten Glitcher będzie pasował do mojej konsoli ? W tytule jest że Corona a w opisie że kompatybilne z wszystkimi xboxami zarówno 360 Phat ( poza Xenon) i wszystkie Slimki.

    Dobra jak zakupię to wszystko to czym podłączam ten programator , czy muszę otwierać kompa i podłączyć coś typu kabel sata czy mogę użyć laptopa bo można USB to podpiąć ?

    Zanim to zakupię jak mogę się jeszcze podwójnie upewnić że mam falcona a nie inną płytkę ? W tej chwili o dokumentacji możemy zapomnieć bo konsolę dostałem od znajomego który nie miał czasu na granie bo życie itp więc jedynie po konsoli trzeba to jakoś sprawdzić ale jak ?

    Polecisz jakiś poradnik step by step żeby to wykonać ? To jest moja pierwsza taka przeróbka.

    P.S Czy ta płytka Glitcher zostaje wewnątrz konsoli czy się ją dolutowuje na koniec ?

    Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny.
    Pozdrawiam
    Pogromca Frytek
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chip zostaje na stale programator tylko do odczutu i wgrania pamieci. Rgh 2.0 na pierwszy strzał to nie jest dobry pomysł, samo wlutowaniue ukladu nie da ci gwarancji działania. Poczytaj najpierw o rgh 2.0 na grubych konsolach. Nie jestes pierwszym ktory próbuje,

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  9. Pogromca Frytek

    Pogromca Frytek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 18, 2014
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli według ciebie się nie opłaca bo nie zawsze działa ? Czego jest to przyczyną czyżby sama architektura konsoli czy może dash. hmm no niby ryzykowne no ale mi się już nie opłaca wracać do tych męczarni z płytkami.

    P.S Czy może ktoś coś ostatnio słyszał albo cuś o przeróbce Xboxa One bo jakoś tak cicho na razie coś :crushed:
     
Wczytywanie...

Poleć forum