1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Liteon 83850c + JungleFlasher 0.1.66b / wydobycie klucza

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lunarred2, Październik 1, 2009.

  1. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
    W związku z tym iz już coraz częściej natrafiam na nowego lit-eon w konsolach po wymianie w MS. Postanowiłem spolszczyć pewnego tutka którego znalazłem w necie dotyczącego przeróbki nowego napędu.

    Bardzo proszę moderatora o późniejsze przeniesienie go do odpowiedniego działu.
    Sprzet> poradnik


    Niezbędne rzeczy

    Sterowniki karty sata VIA 6421A
    zainstalowane PortIO32
    JungleFlasher 0.1.66b
    Odpowiedni FW Ixtreme dla napedu 83850C
    Napęd Philips Liteon DG-16D2S 83850c
    Xecuter CK3 Pro ( przynajmniej ja go używam)​

    1. - instalujemy sterowniki VIA oraz PortIO32 znajdujący sie w paczce JF 0.1.66b

    2- podpinamy naszego Liteona do kontrolera SATA oraz zasilania / Włączamy Napęd

    3-Uruchamiamy JungleFlasher 0.1.66b a następnie przechodzimy do zakładki DVDKey 32

    [​IMG]

    Na gorze po lewo , należy ustawić poprawny port podłączenia napędu.
    Gdy będzie prawidłowy na dole po lewo powinniśmy zobaczyć informacje o naszym liteonie oraz wersje FW 83850C​
    [​IMG]

    4- klikamy LO83info

    [​IMG]
    wyskoczy okno​
    [​IMG]

    5- wysuwamy tackę napędu po czym ja wsuwamy i podczas wsuwania dajemy POWER OF .
    TAK BY TACKA ZATRZYMAŁA SIĘ W POŁOWIE.
    Po czym włączamy napęd POWER ON i Klikamy O.K. w oknie

    Ujrzymy kolejne okienko​
    [​IMG]

    6- Wysuwamy tackę napędu do końca i Klikamy O.K.

    7- Okienko z punktu 5 i 6 ujrzymy jeszcze raz i analogicznie powtarzamy w.w. punkty. Az do momentu gdy pojawi sie okno zapisu plików
    Identify
    Inquiry
    dummy

    [​IMG]

    8- w tym momencie JungleFlasher zapyta się czy chcemy by automatycznie połączył klucz napędu z nowym FW iXtreme.
    Jeśli w folderze JungleFlasher>Firmware> ......... mamy umieszczony już plik z odpowiednim iXtremem dla naszego napedu Klikamy TAK.
    W przypadku jeśli chcemy zrobić to ręcznie dajemy NIE
    [​IMG]

    9- Przechodzimy do zakładki FIRMWARE TOOL 32

    Jeśli w punkcie 8 wcisnęliśmy TAK, zobaczymy okno jak poniżej. Wystarczy wcisnąć Save to File w celu zapisania nowego FW LITE_CFW​

    [​IMG]

    Jeśli w punkcie 8 wcisnęliśmy NIE, w zakładce FIRMWARE TOOL 32 będziemy musieli ręcznie pokazać FW jakiego chcemy użyć.
    Używamy opcji Open Target Firmware i pokazujemy nasz plik
    Następnie klikamy przycisk Spoof Source to Target, teraz wszystko powinno sie zgadzać jak na screenie po wyżej.
    Klikamy Save to File w celu zapisania nowego FW LITE_CFW ​

    [​IMG]

    Nastepnie przechodzimy do zakładki MTK Flash 32 i postępujemy dalej jak przy zwykłym Liteonie​
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    super tutek :D za 1 razem sie udało wielkie dzięki :D
     
  4. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
  5. octoprotector

    octoprotector Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Galway
    czyli dosflash dziala z tym napedem normalnie
     
  6. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    1.8 tak

    ta metoda która tu jest opisana jest ryzykowana na dodatek nie napisałeś że jungleflasher nie działa na systemach 64 bitowych
     
  7. kondud

    kondud Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zbadałem dzisiaj to wszystko jeszcze raz i wydląda to tak. Jeśli wyłączam konsolę to zawsze wyłącza się z otwartym napędem.

    I teraz pierwszy przypadek:
    Jeśli ją włącze przyciskiem Eject to klapka się zamyka a na TV jest "Otwórz napęd". Jeśli znowu wcisnę Eject to na TV wyświetla się "Otwieranie" i otwiera tackę, potem samo zamyka i podczas zamykanie wyświetla się "Zamykanie". Klapka już tak zostaje w pozycji zamkniętaj i na TV jest "Otwieranie". Cały czas mruga dioda "power".

    Drugi przypadek:
    Jeśli włącze konsolę przyciskiem Power to tacka się zamyka i sama otwiera. Jest otwarta a na TV jest "Otwieranie". Jeśli teraz dam Eject to wyświetla "Zamykanie" i zamyka tackę a potem otwiera i już tak zostaje, na tv wyswietla "Otwieranie". Dioda power mruga cały czas.

    Dodam, że podczas odczytywanie klucza tackę wsuwałem bardzo delikatnie więc raczej ząbki w napędzie nie przeskoczyły, chociaż już sam nie wiem.
     
  8. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
    Jak pisałem stosowałem do tego CK3 pro a nie zasilania konsoli, sposób jak na razie nie zawodny. Co do systemów 64 bit to nie mam pojęcia jak zachowuje się jf na nim bo nie uzywam , ale nie pisałem również do jakiej wersji systemu jest ten tutek. Jak jf ci nie działa zmieni windę lub miej pretensje do twórców programu ze na 64 nie chula:p
     
  9. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    nie, w tym napedzie potrzebny tylko kabel sata + zasilanie z konsoli/zewnętrzne.
     
  10. marcin3city

    marcin3city Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3CiTy
    no nie do końca idzie to na wszystkich napedach, mam juz 2 sztuki które nie idą. :(
     
  11. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
    Ja osobiscie zrobilem ich ponad 10 i kazda idzie, moze mam fart na razie:) tfu zeby nie zapeszyć:p
     
  12. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    Nie działa z napędami lite-on z datą AUGUST,2009
     
  13. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    No to ładnie właśnie trafiłem na ten litek i się zastanawiałem dlaczego nie poszło mi z nim, czy wogóle rozwiąże się ten problem ? jak myślicie a może wyjdzie JungleFlasher nowy co pozwoli na wydobycie key z tego v2 AUGUST,2009
     
  14. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
    robiliscie z pod ck3 pro czy zasilania konsoli
     
  15. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    ja robilem z ck3 pro

    spróbuj ściągnąć sobie usb do flasha (taka paczka była w dziale download). Program nie dość, że sczytuje oprogramowanie to jeszcze przygotowuje nowy fw. Cała przeróbka dzięki temu trwa 10 min (z rozkręceniem konsoli i odklejeniem/przyklejeniem plomb). :D
     
  16. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    a ja robiłem za pomocą xtractora mam 2 na usb + 360 pur unit i starszy xtractor 1.0 szper no i na żadnym z nich sie nie udało, zaznaczam że 2 LiteOny v2 przerobiłem ale z tą datą sierpnia mi sie nie udało :(
    Jakim programem idzie wyciągnąć jeszcze key z tego napendu albo jakiś inny sposób ??
     
  17. pawelecc

    pawelecc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam napęd AUGUST 2009 HW-A0A2 FW 83850C. Czy jest szansa jego przerobienia? Czy zasilanie napędu musi być z konsoli aby otwierać i zamykać tackę? Czy może ręcznie trzeba ją otwierać i zamykać?

    PS

    Chyba jednak lipa bo przeczytałem na innym forum:

    LiteOn v1 DG-16D2S 74850c -robiony igłą
    LiteOn v2 DG-16D2S 83850c -robiony od dosflasha 1.8 ,otwieranie tacki/zamykanie.half open itp
    LiteOn v3 DG-16D2S-09C z firmware 83850c -Brak odczytu
    LiteOn v3 DG-16D2S-09C z firmware 93450c -(Nie potwierdzone,ponoć robiony jak v2)


    Ja mam LiteOn v3 DG-16D2S-09C:(
     
  18. gargamell

    gargamell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam DG-16D2S-09C 83850c (z tym, że lipiec), więc próbuj.

    Jak dostaniesz taki klucz: "14 0F 0F 10 11 B5 22 3D 79 58 77 17 FF D9 EC 3A" to bedzie ZŁY!

    PS
    Robiłem bez CK

    Pozdrawiam.
     
  19. tilas21

    tilas21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam X360 z datą produkcji 27 Sierpień 09 i... udało się go zrobić bez problemów bo... miał napęd Lipca :p. Wiem że to nie to samo, ale przynajmniej wiadomo że konsole z Sierpnia nie są aż tak groźne jak się wydawało.
     
  20. darekmarta1975

    darekmarta1975 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    PIŁA
    Witam ja mam taki problem posiadam naped z czerwca DG-16D2S-09C,jak to jest w koncu czy da sie ten naped przerobic czy nie wszyscy pieszecie ze po sierpniu nieda sie przerobic,a moj czerwcowy po podaniu mu zasilania zawiesza mi kompa co moze byc nie tak konsola zakupiona swiezo a takie chocki mi robi naped,moze ktos zna przyczyne takiego zachowania
     
  21. sobektg

    sobektg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Napęd można przerobić bezproblemu
     
Wczytywanie...

Poleć forum