1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Głośniki od kompa problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pele321, Maj 19, 2010.

  1. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Witam mam problem z głośnikami od kompa polega on tym ze : Kiedys włożyłem mini-jack'a do otworu który jest z tyłu kompa (do tego zielonego na dole [​IMG] ) i niestety połowa mini-jack'a tam pozostała ułamała sie przy wyjmowaniu. I teraz mam problem z mini-jack'iem od głośników nie mam jak to włożyć tam bo ta część od słuchawek tamdalej jest.Próbowałem to wyjąć na wszystkie sposoby ale nie da rady wiec co mam zrobic . ja pomoc z góry dzienkuje a za konkretną pomoc daje [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Najrozsądniejszą opcją będzie oddanie na serwis konsoli, możesz próbować wyciągnąć go szczypcami np, lekarskimi, zależy to też od tego ile Ci wystaje wtyczka
     
  4. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    szczypcami próbowałe nic nie da sie zrobic. ale to jest komp a nie konsola
     
  5. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    cholerka sory, no ale system podłączenia podobny, możesz rozkręcić kompa, sciągnąć tą skrzyneczke aluminiową ktura ochrania wtyczki i wtedy próbować, zakres kombinacji będziesz miał większy
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    oddać do serwisu ,ale wątpię ze będzie to darmowa naprawa :) albo wyłączyć kartę dźwiękowa w biosie i kupić jakąś na PCI
     
  7. sammael74

    sammael74 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    olsztyn
    oddaj do serwisu jak kolega sugeruje,podejzewam ze i tak nie beda sie bawic w wyciaganie tego odlamka tylko wymienia gniazdo
     
  8. castomoto

    castomoto Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    krk :)
    Rozkręć pierw a nie,zobaczysz może bedzie gdzieś tam igłe wepchać i wyjąć to jakoś.
    (Wgl jakim cudem to sie urwało ?.)
     
  9. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Nie wiem jakim cudem to sie urwało porpostu wyjełem połowe mini-jack'a . A i jeszcze podłączyłem to tego niebieskiego wejscia obok i mam dzwięk na kompie ale jak np wejde na youtube to dziwięku nie ma . czemu
     
  10. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    wracając do tematu, jeśli nie potrafisz to się sam nie bierz za to, wejscie na jacka powinno mieć po bokach otworki ale na samym końcu wtedy wypchasz bezproblemu, istnieje jeszcze jedna hardcorowa wersja, kropelka srubokręt, walnij troszkę kropelki przyłóż śrubokręt niech sklei i powoli wyciągaj. Inna opcja to karta na USB, groszowa sprawa. Odnośnie serwisu, rzecz jasna, że zadarmo tego nie zrobią, wyjmą to albo wymienią komponent ale teraz nasuwa się pytanie czy będą potrafić :D, bo mogą płytę uszkodzić
     
  11. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    To nie da rady podłączyc do tego niebieskiego wejscia i słuchac normalnie
     
  12. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  13. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dźwięku nie ma, bo to wyjście głośników tylnych (jak masz 5.1 przykładowo), a youtube wysyła dźwięk na głośniki przednie (zielone gniazdo...)
     
  14. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    po pierwsze nic nie wiemy- oprócz tego że złamałeś jacka.Nie podałeś nawet płyty głownej , jaki dźwięk.Większość płyt głownych ma dodatkowy Front panel audio connector- możesz podłączyć coś takiego niezależnie wprost do płyty i cieszyć się dźwiękiem FRONT PANEL USB/AUDIO/FIREWIRE /VIDEO/CZYTNIK KART (1044696947) - Aukcje internetowe Allegro, te niebieskie gniazdo jest do słuchawek , ale też nie wiadomo jak masz skonfigurowane - może masz 5.1- spróbuj przestawić na stereo .Myślę że jednak najtaniej i najprościej będzie wyciągnięcie jacka - najlepiej udaj się do serwisu i spytaj o cenę, za 10-20 zł nie warto ryzykować rozbierania gniazda i uszkodzenia płyty jak się nie znasz
     
  15. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    NO ale jak np wejde w panle sterowania ---> realitek konfiguracja HD ---> i jak mam zaznaczone to [​IMG] TO NIE SŁYCHAC DZIWĘKU na youtube a jak mam zaznaczone to [​IMG] TO SŁYCHAĆ DZWIĘK tylo tak jak by było echo i co teraz?????
     
  16. Sniko

    Sniko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Siedlce
    albo kupić kartę dźwiękową pod USB, na allegro za parę groszy, albo taki panel jak polecił jerro, sam se taki zamontowałem i wszystko śmiga, myślę że do serwisu nie warto iść bo za samo otworzenie kompa mogą chcieć ze 30zł... no ale można się spytać ;)
     
  17. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kropelka i śrubokręt to zły pomysł. jeśli nie masz zdolności manualnych a masz mądrego i obrotnego tatę to poproś go, jeżeli posiadacie lutownicę aby zrobił grot z takim drucikiem na końcu i przy wyłączonym kompie w miarę szybko przylutował do wystającej części mini jacka taki grot tak aby się skleiło. Potem na 100% jeżeli dobrze się sklei wyjmiesz mini jacka. Jest to patent prosty a zarazem skuteczny.pozdr.
     
  18. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    mlkgmk Dzienx to bardzo dobry pomysł zobacze co da sie zrobićjak nie da se wyjąć to kupie sobbie to co jerro polecił
     
Wczytywanie...

Poleć forum