1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iHAS 124 EU problem :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ARCZI23, Listopad 9, 2014.

  1. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    Witam od 2 tygodni posiadam w/w nagrywarkę od razu zaznaczę ze przerabiałem te dwa posty od A do Z

    http://xboxforum.pl/ihas-241/nagrywanie-na-ihas-124e-eu-187549/
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Pytanie czy ktoś ma już pewne ustawienia ImgBurna pod ta nagrywarkę , kilka gier udało mi się wypalić z ustawię pierwszego posta ale ostatnie kilka gier zawiesza się i wyskakuje miękka ściereczka :(
    verbatimy tanie nie są wiec szlag mnie trafia pomału :)

    proszę o konkretne odpowiedzi pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ren2ata

    Ren2ata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przypinam się do tego :/
     
  4. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ustawiałeś Eprom?
     
  5. Ren2ata

    Ren2ata Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    ustawiałem już z tego poradnika i z tego drugiego tez chodzi o grę murdered soul suspect i metro . zakupiłem dzisiaj jeszcze 5 płyt będę walczył spróbuje na fabrycznych ustawie tylko book type zobaczymy
     
  7. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
  8. raggatwins

    raggatwins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdańsk
    nagrywaj tylko i wylacznie na verbatimach, z postu powyzej wynika ze probowales nagrywac na plytach platinum. Ja nagrywam z ustawieniami ze zdjecia ponizej (omijam ustawienia eepromu bo z tego w ogole nie korzystam, ustawiam te same parametry w IMGBurn) i nigdy zadnych problemow przy wypalaniu nie mialem

    [​IMG]
     
  9. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    nie nagrywałem na platinum po prostu juz tyle ustawień przerabiałem ze i te spróbowałem . ustawienia eepromu masz domyślne ?
     
  10. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    619
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 osoba to lubi.
  11. raggatwins

    raggatwins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdańsk
    nie uzywam w ogole programu EEPROM
     
  12. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    koledzy miałem to samo 20dvd sp*** przez te poj*** poradniki . ustawcie ustawienia fabryczne w img burn i kupcie sobie maxwell gold dvd i nagrywajcie na 4x nawet z weryfikacja , ręką odjął ! ;) PS. eeprom z wszystkimi fajkami w zakładce "options":tongue-new:
     
  13. ARCZI23

    ARCZI23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    gliwice
    to jeszcze raz bo mamy 3 rożne odpowiedzi - czy ktoś zmienia coś w zakładce
    1 Tools - Drive - change advanced setting
    2 book type
    3 bufor i/o oraz build

    nie używałem do tej pory eeproma wszystkie płyty to verbatimy grzebałem tylko w tych 3 pozycjach według 5 roznych poradników wszyskie wypalone gry kosz :( abgx naprawiony obraz czyściutki
     
  14. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    ta nagrywarka to istne gó**o zakupiłem ten śmieć po śmierci lasera w 124 rev.B chciałem wypalić fifę 15 na platinumce i ni hu hu żadne ustawienia nie działają. 12 płyt w koszu. Jeśli ktoś może pomóc proszę o jakieś info moje płytki to platinum x4,x6,x8 media id ritek s04-066 nagrywarka ihas 124 e z najnowszym softem
     
  15. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nagrywanie na iHAS 124E / EU

    Zapoznajcie się z tym. Jak widać udowodniłem ( łącznie z jakością nagrania). Od kiedy ją mam nagrałem około 35-40 płytek.
     
  16. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    Już sprawdzone nie działa

    tapnięte eS Czwórką
     
  17. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja nagrałem już sporo, sam dobierałem ustawienia w EEEPROM. Jaką wersję firmware masz? Z jakiego IMGBurn korzystasz? Polecam osobno BMP i 2.5.7.0

     
  18. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    Właśnie próbowałem teraz na tych ustawieniach i nie ma szans nagrywa do 50% i koniec. Tylko że płytki platinum.
    Zakupię jeszcze verby i zobaczę czy nagra

    tapnięte eS Czwórką
     
  19. keyser2

    keyser2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2013
    Posty:
    185
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Platinium nie nagrasz. Próbowałem. Napisz jeszcze jaki masz firmware tego EU?
     
  20. wampir1988

    wampir1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    118
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Libiąż
    U mnie soft najnowszy 4L08

    tapnięte eS Czwórką
     
  21. czary2mary

    czary2mary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2014
    Posty:
    36
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest już nowszy firmware 4L0A do pobrania na razie tylko przez program PLDS SmartPack.
    Co do nagrywania na tym sprzęcie trzeba zrozumieć że sprzęt który ma cenę fabryczną 8~10$ musi być na maksa oszczędnie zrobiony.
    Laser \OPU LiteSpice LO-DWHO20 to tańsza i mocno uproszczona wersja LO-DWHO10 z modelu iHAS 124\324\524 D i jest to najtańsze OPU na rynku ,
    Najtańsze lasery Sanyo kosztują więcej jak sama nagrywarka iHAS E\EU\EUV nie mówiąc już o bardzo zaawansowanych których ceny zaczynają sie od ~ 20$ ~50$
    Laser jest bardzo kapryśny i dużym rozrzutem jakościowym zwłaszcza trafiają się z rożną mocą \dlatego tak jest że na jednym egzemplarzu da się nagrać a na innym nigdy się nie uda.
    Można spróbować sprawdzić swój egzemplarz jak radzi sobie z odczytem \zapisem najtrudniejszych płyt do nagrania CD-RW\DVD-RW -jeżeli nie odtwarza ich\lub nie nagrywa od razu do reklamacji i tylko tyle można zrobić .
     
Wczytywanie...

Poleć forum