1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola z 2006r a w środku liteon 74850C

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lfanek, Czerwiec 7, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam !!!
    Trafiła do mnie konsola z 2006r a w środku liteon 74850c. Napęd na bank po spoofie. Niestety nie zwróciłem uwagi na to i wziąłem się od razu za sczytanie klucza. Klucz sczytany poprzez dvd32 więc nie pokazuje że napęd po spoofie.. Klucz sczytało z verified. Wgrałem LT+1.1 74850c i niestety mam teraz tylko "Odtwórz DVD". Miałem pod ręką MS28 ver.A podłożyłem z oryginalnym klucze (tzn przywróciłem) i dalej to samo nawet przy ix1.61. Jak to teraz przywrócić? Jaki napęd mógł być w tej konsoli wcześniej bo już nie mam pomysłu...

    Edit:
    Chyba że coś źle robię przy podmiance na "org" ms28 to proszę mnie nakierować
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  4. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko który hitachi ;/
     
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  6. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ms28 podstawiałem i nie działał. Chyba ze coś źle robię.
    Ponizej zamieszczam dummy.bin z liteona. Jak ktoś może i ma chwile to niech mi spreparuje pod ms28 na lt+ bo już głupi jestem.
    Dummy bin
     
  7. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
  8. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Obydwa softy wgrywane do litka i oczywiście sprawdzane na grach bez ap25 i kicha... Ręce rozkładam ;/
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Jak masz klucz to wpisz go w stockowy fw z samsunga i wgraj mu LT1.1. Powinno smigac
     
  10. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodziło o to żeby ten zabieg przeprowadzić na samsungu? Jeżeli tak to dalej mam odtwórz DVD....
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    mnie tez sie wydaje ze to moglby byc samsung
     
  12. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Hitachi 46D albo samsung.
    Nie ma innej opcji
     
  13. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ja mam z 2006r maj i mam samsunga ms 28.
     
  14. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Samsung podstawiony zgodnie z zaleceniem. Tym samym sposobem podstawiony Benq 64930c ale dalej to samo... Nie mam więcej napędów. Musze się bawić w spoofy na tym 74850c. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

    Zaraz sprawdze tego 46D
    Dodkladna data to 2006-09-09


    Edit:
    Może coś źle robię. Może ktoś wytłumaczyć jak zrobić spoof w JF

    Edit2:
    Opisze w między czasie jak robie spoof na przykładzie hita 46
    1. Wpisałem w stock FW klucz który udało mi się sczytac
    2. Open source dałem plik który udało mi się utworzyć pkt wyżej
    3. Target otwieram lt+1.1 dla 74850c
    4. spoof source to target i jest spoofed as hit 46
    5. dysk startowy z dosflash i standartowe flashowanie

    Dobrze?

    Edit3:
    Tym sposobem na hitachi 46 dalej odtworz dvd...
     
  15. jafazor

    jafazor V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Luton UK
    I robisz flash firmware z liteona do hitachi? Bo tak to wyglada z opisu.
    Zrob tak:
    1. Jako source wczytaj dummy jaki odczytales z liteona.
    2. Target wczytaj hitachi lt+
    3. Spoof
    4. Flash


    Ps. mam taki sam problem (konsola z 2006 a w srodku liteon) tylko ze PCB w liteonie jest spalone. Koles podlaczyl odwrotnie kabel od zasilania i czeka mnie odbodowa sciezek, a zabieram sie za to jak pies za jeza.
     
  16. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Może to głupie pytanie ale... czy sprawdzałeś w ogóle przed rozkręceniem konsoli czy czytała płyty??
    Może ktoś dostarczył Ci konsolę z nieprawidłowym kluczem a Ty się teraz męczysz??
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jak dla mnie to nasz zły key bo przy złym spoof miałbyś e69
     
  18. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jednak ja dobrze robiłem. Twoim sposobem nie e69 a e64... Nie mam pojęcia. Gość twierdzi że starsze gry działały...

    A plik dummy moge wgrać? Żebym mógł ją chociaż w jakiś sposób przywrócić do tego stanu w jakim ją dostałem żeby to sprawdzić...

    Edit:
    A może to Twój sposób jest dobry tylko ja mu zły lt+ podałem skoro piszecie że powinien być e69.
    Dzieje się tak jak mu podam LT+ od ms28 i hita 46
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie ma takiej opcji zeby wgrac dummy to noe jest fw. tak e66:) spoofuj kazdy naped jaki jest lecz i tak nie masz klucza
     
  20. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest sens sprawdzać all softy hitachi moim sposobem?
     
  21. jafazor

    jafazor V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 20, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Luton UK
    Jak chcesz wrocic do stanu w jakim dostales naped to:
    1. Jako source dajesz dummy
    2. Target LT+ dla liteona 74850c
    3. Spoof
    4. Flash do liteona
    I masz naped jak przed cala zabawa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum