1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

lagi xbox live netia

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Maxdil, Listopad 5, 2009.

  1. Maxdil

    Maxdil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    świętokrzyskie
    Mam taki problem, od paru dni mam spore lagi podczas grania online. Dotyczy to grania w Fife 10. Mam internet z netii i router Edimax, nigdy nie było problemow zawsze gra była płynna a teraz praktycznie nie da sie grać w ogóle. Dodam jeszcze że podczas logowania sie do xbox live trwa to dłużej niż kiedyś ale przechodzi i normalnie aktualizacja nawet ściąga. Neta mam 1,5 mb niby mało ale zawsze było ok. Ma ktoś jakieś wskazówki co może być nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. emil 92

    emil 92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Nie wiem, ale ja mam neta 512 kb/s, radiówkę ;P
    I jakoś idzie grać ;)
     
  4. Suteq

    Suteq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może masz zablokowane porty?
     
  5. emil 92

    emil 92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Bardzo możliwe, odblokuj porty i powinno być git, ale nie wiem może coś w tym głębszego siedzi.
    Spróbuj otworzyć porty.
     
  6. Maxdil

    Maxdil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    świętokrzyskie
  7. -Torreno-

    -Torreno- Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wisbech
    o ile wiem trzeba skontaktować się z tymi od neta i pogadać o portach.
     
  8. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Już nie przesadzajcie z tymi portami. Providerzy nie blokują takich portów. Często te na których chodzą P2P.
    Rozumiem, ze podczas grania nikt inny nie korzysta z netu, kompa masz wyłączonego?
     
  9. Maxdil

    Maxdil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    świętokrzyskie
    Tak komp wyłaczony, od dziś mam neta 4mb ale lagi jak były tak dalej są.
     
  10. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    W routerze ostatnio nic nie zmieniałeś? (nowy firmware itp.)
    Możliwe, że lagi są spowodowane problemem z uploadem.
    Jak wiesz przy graniu on-line dane przychodzą i wychodzą z Twojej konsoli.
    Zapytaj neti czy czegoś nie zmieniali.
    A tak w ogóle jaki masz upload?
    Bo często download jest 2 lub 4 mbit a upload 128 kbit. Ewentualnie sprawdź na jakieś stronie z testowaniem przepustowości łącza i podaj dane.
    Osobiście zauważyłem, że F10 ma dużo większe wymagania co do prędkości łącza niż F9, a ostatnio coś się pogorszyło bo czasami miewam małe lagi a to nigdy się nie zdarzało. Moje parametry łącza to 2048/256.
     
  11. emil 92

    emil 92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Nic nikogo nie pytaj, bo odpowiedź dostawcy będzie taka, że nic nie trzeba robić i bla, bla ,bla..

    Też miałem problem z kompletnym połączeniem z XBOX LIVE, otworzyłem sobie SAM porty na routerze i teraz mogę się z wszystkimi na XBL łączyć, bo wcześniej czasami tak nie mogłem.

    EDIT:
    Oo! Znalazłem, z tego tutoriala korzystałem. Trzeba niektóre polecenia wziąć na logikę, odblokuj sobie porty i daj znać jak to wyszło.
    Link do tutoriala
     
  12. hydro

    hydro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wasilków
    ja mam w neti internet i zadnych problemow
     
  13. Maxdil

    Maxdil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    świętokrzyskie
    Dzięki za podpowiedzi, niestety problem leży chyba po stronie Netii.
    Zawsze było ok więc czemu nagle było by coś nie tak z portami. Zresztą łaczy sie normalnie i grać też moge tylko że jakość jest taka że po 15min przeciwnicy się rozłączają bo lagi są tak wielkie.

    Zaobserwowałem jedną dziwną rzecz, jak ściągam jakiś plik to pokazuje transfer np 310 KB/sek ale ta prędkośc stoi w miejscu przez jakies 10sek i dopiero po tym czasie zmienia się i idize dalej. Tak naprawdę to te niby ich 310 KB/sek idzie wolniej niż jakbym mial ściągać normalnie prędkością 130 KB/sek. Myśle że to coś moze ma związek z pingiem?

    Dzwoniłęm do netii, załamka - ja mówie że coś jest nei tak i gram przez router a ten mi otym abym wyłączył gg ******** itp ... żal

    Dane ze speedtest.net
    Ping - 45ms
    download speed - 2.29 Mb/s
    upload - 0,37 Mb/s
     
  14. mr-roba

    mr-roba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Heh, mój ruter ma opcję Xbox mode :)
    Xbox Live obsługuje porty 88 i 3074. Odblokuj je i zobacz czy będzie lepiej.
     
  15. emil 92

    emil 92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    No to kurde odblokuj porty, mówiłem że jak zadzwonisz do gucio Ci powiedzą.
     
Wczytywanie...

Poleć forum