1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

MODERN WARFARE 3 z nowymi mapami

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez Bolcman, Lipiec 18, 2012.

  1. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Witam wszystkich!!!
    Nerwowy początek będzie bo szlag mnie trafia (nie wiem czy to się traktuje jako przekleństwo:-D) jak wchodzę na Xlink Kai lub XBS Link i wszyscy grają na wersji MW3 z dnia premiery. Na XBSie jeszcze bezczelnie nazywają pokój „Only TU15”, a grają bez TU.

    Wiecie ile wyszło nowych map do tej pory??? 17, w podstawie jest 16. W sumie 33 mapki.
    A wszyscy grają bez update’ów. Nie mówiąc już o naprawie glitchów w stylu strzelanie spod ziemi na Outpost czy zwiększona moc FMG9 Akimbo.

    Może jest to trochę trudne do zrobienia więc doszedłem do wniosku, że napiszę mały poradnik jak wgrać DLC i TU do tej konkretnej gry.

    Co będzie potrzebne???
    1. przede wszystkim konsola z RGH:-D
    2. kopia Modern Warfare 3: najlepiej RF; (PL nie polecam, nie da się dograć aktualnych map)
    3. DLC
    4. TU.

    Skąd to wziąć???
    1. No tu chyba nie muszę tłumaczyć:-D
    2. No tu chyba też:-D
    3. DLC czyli dodatkowe mapki najlepiej poszukać w googlach. Osobiście sprawdzam co wychodzi nowego tutaj: Content Calendar,
    a następnie poszukuję odpowiednich mapek na http://www.xbox360iso.com/jtag-rgh-downloadable-f126.html (jeśli tego nie widać wystarczy się zarejestrować – to nie boli!!!)
    4. TU znajdują się na marketplace.jqe360.com | Xbox 360 marketplace Database, do naszego MW3 najbardziej aktualny na tą chwilę jest TU19 i to najlepiej wersja Region Free czyli 30775D59 i taki się ściąga niezależnie czy mamy wersję PAL czy nie.

    Co dalej???
    1. Przygotowania poza konsolą:
    Wypakowujemy mapki do jednego katalogu, powinien mieć strukturę: 415608CB, a w środku dwa katalogi: 00000002 i 000B0000.
    Do katalogu 00000002 wgrywamy wszystkie mapki ( u mnie na tą chwilę jest 20 plików, część to misje do Spec Ops).
    Do katalogu 000B0000 wgrywamy TU19.
    Cały katalog 415608CB wrzucamy na nośnik USB.
    2. Działania na konsoli
    Wchodzimy do biblioteki gier, najeżdżamy na Modern Warfare 3 i dajemy Y, wybieramy opcję MANAGE TITLE UPDATES i usuwamy wszystkie TU jakie tam mamy.
    WAŻNE!!! Konsola ma być odpięta od Internetu, żeby nie ściągała na nowo TU.
    Po usunięciu TU włączamy program XM360 (do odblokowywania DLC; no i mam nadzieję, że wiecie jak się z niego korzysta) i z jego poziomu również usuwamy TU do MW3.
    Restart konsoli + wpięcie nośnika z mapkami i TU.
    Uruchamiamy XEX Menu (to też powinniście mieć jeśli macie RGH) i kopiujemy katalog 415608CB do katalogu Content\00000000000 (nie pamiętam ile dokładnie).
    Restart konsoli, wchodzimy w bibliotekę gier, najeżdżamy na Modern Warfare 3 i Y, wchodzimy do MANAGE TITLE UPDATES – powinien tam być jeden TU - TU19, ustawiamy go na aktywny, wychodzimy z menu i włączamy grę.
    Wchodzimy na SYSTEM LINK i pierwsze co powinno nam się rzucić w oczy w prawym górnym rogu to wersja gry 1.8… a nie 1.0…
    Nowe mapki znajdują się w wyborze map pod BONUS MAPS:-D

    Mam nadzieję, że pomogłem i więcej osób będzie miało zaktualizowaną wersję gry. Pytania w temacie lub na pw.

    Nie pamiętam czy na tym forum można wrzucać linki dlatego tu macie link do tutka po angielsku, dodatkowo na końcu zamieszczone są linki do MF. Mam nadzieję, że to Was ruszy!!!
    http://www.xbox360iso.com/modern-warfare-3-t609042.html?p=4060539#post4060539
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fsatrets

    Fsatrets Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    222
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Do nich i tak nie przegadasz, bez tego bandą grac na starym TU ze starymi mapami i kampic na DOME.

    Jakby co to z chęcią zagram na nowych mapkach jak zbierzesz osoby do grania :) jakby co to pisz na PW a chętnie dołączę...
     
  4. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    No ale wiesz jak więcej osób będzie grało na nowym TU i z mapkami to w końcu Dome odejdzie w niepamięć. Dziś po południu przetłumaczę to na angielski i wrzucę na xbox360iso, może tam też ktoś to zauważy. A jak kumplom zaktualizuję to się zgadamy, będę pamiętał!!!
     
  5. FENRIS793

    FENRIS793 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tym sposobem jak i przez automatyczne sciąganie TU dziłają mi tylko arctic recon i vertigo a gdzie reszta ? wersja RF dlc odblokowanie :/
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    33 mapy?? ja w zakładce dlc mam chyba z 11, ale jestem chętny do grania :)
     
  7. FENRIS793

    FENRIS793 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko działa haha a jaka metoda FTP kopoiowanie przez usb nic niedawalo :D
     
  8. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Wszystko zrobiłeś jak w tutku???
    Jeśli tak to jedyne co mogę poradzić to ściągnięcie map ze źródła, które podałem - mam je na swojej konsoli i na 100% działają. Wiem, że część tych mapek miała robionego glitcha, ale myślałem że TU19 już to obeszło. Daj znać jak poszło
     
  9. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    33 - tak jak napisałem 16 w podstawowej wersji, a 17 z DLC. Wiem bo sam tyle mam, widocznie nie masz wszystkich DLC.
     
  10. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Ja przez FTP niestety nie dam rady, a przez USB skoro napisałem tutka musi działać:)
     
  11. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Pojawiły się nowe misje do Specopsa, i nowy tryb do niego, DL pod linkiem z forum matki:DDD
     
  12. pluto19

    pluto19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    WLKP
    Tryb "chaos" udał się chłopakom, jest co tam robić :D Przydał by się jakiś nowy tryb do MP.
     
  13. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    rano byly dwie chmury jedna bez tu a druga tu20 all dlc i co cale nobstwo weszla na tu20 i oczywiscie bez niego graja zamiast wgrac dlc za free i cieszyc sie nowymi mapami to siedza na 3 mapach i ciagle kampia
     
  14. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja bym z checia wgrał to dlc ale na polskiej wersji nie działa a innej nie posiadam :grumpy:
     
  15. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    To czemu nie ściągniesz RF???
    Na polskiej działa chyba maks do tu 10 czyli z pierwszymi dodatkami
     
  16. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    trybu chaos da rade na system linku? a tak poza tym tez sie pisze na gre multi z dlc na lisce z kai jest moje gg jak bedzie ekipa dajce znac. Na xbs graja juz z nowymi mapami ale oby dwie chmury nazwane tu20 tylko ze na 1 bez tu graja.
     
  17. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Ostatnie 3 mapy dodane w głównym artykule z xbox360iso:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum