1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mój kolejny problem...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Norbiz77, Luty 19, 2010.

  1. Norbiz77

    Norbiz77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    a słyszałem że Xbox to tylko włożyć i grać.... ale na szczęście tak nie jest :)

    Po tym jak moja konsola znów zaczęła działać po wgraniu 1,61NS (poprawienie lutu pomogło), postanowiłem zabrać się za nagrywanie płytek.
    Niestety w makecie w, którym byłem udało mi się dostać tylko Eseranze a nie Verbatimy jak większość z Was poleca. Próbowałem wczoraj nagrać grę "DiRT 2 XBOX360-STRANGE". Przeleciałem ją ABGX360 i wyskoczył mi błąd "DMI is unverified" ale z tego co przeczytałem to nic ważnego, bo nie jestem podpięty do LIVE, poza tym reszta była zgodna z TURIALEM napisanym przez Pablooo88. Wypaliłem ImgBurn (z 30min mielił) veryfikację przeszła pozytywnie ale..... właśnie zawsze musi być jakieś "ale" konsola niby widzi tą płytkę bo mogę wybrać opcję wysuń lub graj w grę (ale nie widzi w jaką) i nie mam możliwości przez Y zgrać ją na HDD. Po wybraniu opcji graj - czyta, czyta, czyta i wyrzuca mi komunikat że nie może odczytać urządzenia i żeby je przeczyścić szmatką :confused:

    Czy to wina płytki ?
    Czy może powinienem uzupełnić swoją wiedzę o active.iso i tak to odpalać ?
    Czy może coś w ustawieniach pokopałem i dla 1,61ns są inne niż podane w TURIALU ?
    Czy gry pod 1,61NS muszą spełniać jakieś specjalne kryteria StealthFiles, WAVE 3, 4 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. even ope PL

    even ope PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Aberdeen
    I tak jest.

    1.Idziesz do sklepu, kupujesz grę.
    2.Wkładasz do napędu.
    3.Zapewne wyskoczy aktualizacja, więc aktualizujesz.
    4.Grasz i cieszysz się grą.
     
  4. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Kompletna instrukcja krok po kroku, aby spełniły się zapewnienia Microsoftu hehehe :D :D

    Ja stawiam na kiepski nośnik, esperanzy... no nie wiem, zawsze bylo z nimi więcej problemow niz z innymi... Czemu sobie nie kupisz zestawu płytek verbatim na allegro? teraz juz po 38zł jest 10pak, wysyłka 5zł, ludzie kupują masowo, wczoraj 34 osoby kupiły od jednego sprzedawcy :)
     
  5. qba505

    qba505 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jeszcze powiedz czym nagrywałeś tą płytę tzn jaką nagrywarką ? a co do płyt to również polecam na allegro nawet 10sztuk się opłaca bo wtedy jedna płytka Ci wychodzi po ok4,5zł a u mnie na mieście chcą nawet i po 9zł za płytę i to bez pudełka tylko w kopercie, w pudełku 12 :/
     
  6. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    qba505 u mnie zeta drożej :D porażka... albo straszne narzuty w miastach, a na allegro ktoś ma hurtowo dostęp, albo te allegrowe czyms sie różnią, może ktoś wie?
     
  7. Norbiz77

    Norbiz77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Nagrywarka to BENQ DVD LS DW1655 (tak na 90% bo w pracy jestem i nie mogę teraz sprawdzić)
     
  8. qba505

    qba505 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z tego co mi wiadomo, nie różnią się niczym po prostu taką marżę narzucają, te narzędzia w nero tzn info o nośniku mówią, że jedne i drugie to verbatimy :)
    pozatym działają tak samo, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ?


    @Norbiz77 nagrywarkę masz całkiem przyzwoitą tzn lepszą na pewno niż szajsungi i LG, skoro widzi płytę tzn logo gierki a podczas wczytywania wyskakuje błąd to spróbuj to na hdd wrzucic (jeśli masz). jak nagrasz tak samo na verbatimie na 95% pójdzie...
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli masz daemona tools lub podobny program to nagrywaj gry tylko przez clonecd lub XBC a nie imgburn . Poza tym może to być wina płyty , błędów podczas nagrywania , "zużytej" nagrywarki lub braku nowego firmware w niej czy nawet żle wgranego ixtreme lub słabego napędu w konsoli albo braku aktualizacji dasha w konsoli .
     
  10. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    LG nie są wcale takie złe, nagrywam na EMTEC i jeszcze żadnej płytki nie zmarnowało(z ponad 30). Kiedyś nagrałem NBA 2k10 i też się nie pokazywało logo gry, ale się włączała. To pewnie wina płyty.
     
  11. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    niestety Benq pomimo ,że jest świetną nagrywarką , w większości przypadków nie nadaje się do płyt DL, mało kiedy udaje się nagrać poprawnie płytę, nawet markową - na starszym firmware jest większa szansa i po wyłączeniu jak pamiętam WOPC.Ściągnij sobie BenQ QSuite 2.1 i możesz tam sprawdzać płyty , wyłączyć WOPC i co najważniejsze włączyć symulację zapisu-przynajmniej nie zmarnujesz płyty.Masz linka - było na tym forum:
    http://xboxforum.pl/co-kupic-f135/jaka-nagrywarke-do-dvd-dl-na-sata-dla-kopi-xboxa360-34337.html
     
  12. Norbiz77

    Norbiz77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Zakupiłem paczkę Verbatim i jak na razie 4 na 4 nagrane poprawnie :) (poprzednio 2 na 2 esperanzy wylądowały w koszu) więc to chyba wina płytek, na razie jeszcze nie próbowałem jeszcze raz nagrywać DIRT2 ale może się uda.

    a teraz mam pytanie co praktycznie oznacza komunikat i czy mając 1,61ns muszę się przejmować tym ?

    "Video partiton does not match know data (could be corrupt or a new wave not seen before"
    Stealth status is uncertain
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie, nie musisz sie martwic o wave ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum