1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie moge uruchomić x link kai windows 7 64bit

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez ahdianek, Luty 17, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ahdianek

    ahdianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Internet
    czesc nie moge uruchomić tego programu próbowałem różne kobinacje z start kai zgodności itp włącza sie a gdy chce najechać na ikone w prawym dolnym rogu to ona znika -.- normalnie lol ;d ......i tak za każdym razem probowałem odinstalowywania i zainstalowaywania nawet na innych dyskach jakieś pomysły?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    ja też mam win7 x64 i mi xlink śmiga aż miło. wejdź we właściwości pliku "kaiEngine.exe" w ustawienia zgodności i ustaw żeby uruchamiało w trybie zgodności z Windows Vista(service pack 2) i zaznacz żeby uruchamiało jako administrator. :)
     
  4. ahdianek

    ahdianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Internet
    no tak ale uruchamia sie tylko tak jak mowie najade kursorem na ikonke na pasku i znika -.-
    i nie wiem dlaczego
     
  5. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    wejdź przez menu start i włącz plik "Configure Kai" z folderu "xlink Kai" i ustaw wszystko tak jak na obrazku.

    [​IMG]
     
  6. ahdianek

    ahdianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Internet
    ta tylko to tez mi wie tak wyłącza ; d
     
  7. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    hmm...
    to wejdź do C:\Users(może być też Użytkownicy)\NAZWA_TWOJEGO_UŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\XLink Kai i w pliku "kaiUserConfig.txt" usuń wszystko co w nim jest i wklej to

    Kod:
    # XLink Kai Engine Configuration
    #  Version 7.4.24
    
    [KaiUserConfig]
    
    # Username for automatic login
    kaiUsername=
    
    # Password for automatic login
    kaiPassword=
    
    # Use automatic login
    kaiAutoLogin=1
    
    # Use Web User Interface instead of GUI program
    kaiWebUI=0
    
    # Automatically launch Kai user interface
    kaiLaunchUI=0
    
    # User interface program name
    kaiUI=kaiUI.exe
    
    # Web UI Password
    kaiHTTPPassword=!
    
    # Web UI Skin
    kaiSkin=!
    
    # Automatically open chat
    kaiAutoOpenChat=0
    
    # Enable PSP Mode (Automatic SSID detection)
    kaiPSPMode=0
    
    # Disable sleep mode
    kaiDisableSleep=1
    
    # MBCS code page for asian character sets
    kaiCodepage=0
    
    # Language
    kaiLanguage=en
    
    # Enable port address translation
    kaiPAT=1
    
    # Set UDP port for peer-to-peer connections (0=random)
    kaiPort=30000
    
    # Set UDP port for deep connections (0=disable)
    #  Do not enable this unless you are sure that you require deep resolution
    kaiDeepPort=0
    
    # Set TCP port for Web UI connections (connect with http://127.0.0.1:[portnumber]/)
    #  Default is 34522 - this does not need to be changed in most cases.  You DO NOT need to forward this port in your router.
    kaiWebUIPort=34522
    
    # Use PSSDK or Winpcap
    kaiLib=winpcap
    
    # Autodetect Proxy Server
    kaiProxyAutoDetect=1
    
    # Proxy server IP address
    kaiProxyServer=!
    
    # Proxy server port
    kaiProxyPort=0
    
    # Network adapter (!=autodetect)
    kaiAdapter=!
    
    # Automatically shut down engine after x minutes (0=never)
    kaiTimeout=0
    
    # Automatically shut down engine when UI closes
    kaiUIClose=0
    
    # Accept connections from user interfaces on other computers
    kaiAcceptRemote=1
    
    
    
     
  8. ahdianek

    ahdianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Internet
    dzięki wielkie ;] jesteś gość ;p
     
  9. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    od tego tu jestem. :)
     
  10. ahdianek

    ahdianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Internet
  11. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    ustaw tak:[​IMG]
     
  12. Mumin_85

    Mumin_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zainstaluj winpcap, mialem to samo
     
  13. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    win 7 x64 ma juz zainstalowane winpcap...
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    tak jak ma zainstalowanego DIRECTX - którego i tak trzeba DOINSTALOWAĆ.
    winpcap i heja - poza tym jest tutorial na forum i jest Twój problem w nim opisany.
     
  15. posejdonn

    posejdonn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląskie
    Nie ma zainstalowanego, mi też ikonka znikała i musiałem doinstalowac,

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
     
  16. wiruspl

    wiruspl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem, że mimo zainstalowania winpcap'a, zmienienia pliku tekstowego kaiUserConfig.txt i zmieniania zgodności w systemie nadal program się nie uruchamia. Macie jakieś jeszcze pomysły ?

    Dzięki za pomoc z góry

    Pozdrawiam Emil
     
  17. matekboss

    matekboss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również mam ten sam problem. Wklejanie txt i instalacja tego wszystkiego nie pomaga :(
     
  18. baton

    baton Moderator Członek Załogi Moderator Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2009
    Posty:
    348
    Polubienia:
    879
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SZ/OST
    Z tego co się orientuje to xlink to juz przeszłość. Teraz gra sie na linku

    Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
     
  19. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Odkop roku. Xlink kai umari nie jest wspierany. Teraz wszyscy graja na LINKu.
    Temat zamykam drodzy panowie gornicy
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum