1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączyłem i co teraz ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Vantage, Maj 20, 2010.

  1. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Niegdyś napisałem temat o podłączeniu do netu, że nie wychodziło. Jednak teraz wyszło ! Internet działa...ale....tylko w komputerze. I tu pojawia się pytanko. W x360 ustawienia ip i dns'a mam automatyczne, gdyż mam zmienne ip. Jednak Pojawia się pytanie. Mam internetu z dialogu i podczas każdego logowania w usłudze dialnet trzeba zatwierdzić nazwe użytkownika i hasło (PPPoE). Czy muszę te dane wprowadzić do xboxa ? O co chodzi z alternatywnym MAC'iem ? Jak to skonfigurować by działało ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W Xbox masz możliwość wprowadzenia danych PPoE.
     
  4. Saturas

    Saturas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie musisz ja mam netie i normalnie się loguje na komputerze i działa a adres mac kopiujesz z karty sieciowej gdzie jest podłączony xbox klikasz ppm na kartę potem szczegóły i tam ci pisze potem zmieniasz adres na xboxsie :D
     
  5. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox jest podłączony pod router. Czyli mam podać MAC routera czy jak ?

    Edit: ale xbox wykrywa mi MAC sieci przewodowej. Przy sprawdzaniu połączenia jest połączenie z siecią ale nie ma z internetem. Co by tu zrobić ? A może komp musi być wyłączony, żeby działało ? Bo są oba pod router podpięte a router do modemu i może coś nie gra. Sprawdzę, jak nie zadziała to dam edita i się załamię.
     
  6. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i ****, ciągle to samo. Dlaczego nie mogę się połączyć z internetem ? Xbox 360 do Sieć idzie dobrze, a z netem już lipton. O co chodzi ? Może musze coś w routerze pogrzebać ?
     
  7. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    poczytaj na temat przekierowania portów jeśli posiadasz router i usługę xdsl( netia tpsa)
     
  8. Vantage

    Vantage Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Eee tam już jest ok. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum