1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z Jast Cause 2

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Quba18, Marzec 29, 2010.

  1. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Nagrałem dziś na płytę grę Just Cause 2 przez program Imgburn, gdy wsadziłem płytkę do napędu normalnie zaczeła się uruchamiać, ale nagle wyskoczył mi błąd przetrzyj płytkę miękką szmatką czy jakoś tak, a w menu głównym nie było napisane Just Cause 2 tylko gra na konsolę Xbox 360 w tej chwili gdy wsadzam płytę do napędu w ogóle nie wyświetla mi, żeby była jakaś płyta w napędzie po prostu jest "Otwórz napęd" Nie wiem czym jest to spowodowane, ale bardzo proszę o pomoc gdyż chciałem pograć sobie dziś w tą grę.
    Z góry dzięki za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. plucik_rop

    plucik_rop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ropczyce
    Na innych grach wszystko w porządku ? Jak tak to płytka felerna, za szybka prędkość nagrywania, albo obraz gry mógł być uszkodzony.
     
  4. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, wszystko z innymi grami jest w porządku, nagrywałem z prędkością 2,4x ostatnio dałem przerobić konsolę do profesjonalnego serwisu, ale już trochę pograłem w NFS Shift więc to raczej nie jest wina złego przerobienia napędu, dziwi mnie tylko, że najpierw się odpaliła, a później ten błąd wyskoczył i w bibliotece gier wyświetlała mi się jako gra na konsolę Xbox360, a teraz tak jak by płyty w ogóle nie było w napędzie.

    Czy może być to wina kopii gry? Grę ściągnąłem z torrentów.
     
  5. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Jeśli użyłeś tanich płyt za 2zł szt. to się nie dziw. Najlepiej wypalać na płytkach Verbatim, chociaż ja ostatnio wypalam na esperenzach i jest ok :D
     
  6. B0bek

    B0bek XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeśli masz przeróbkę LT 1.0 to mogą występować takie rzeczy nieraz, wgraj LT 1.1 i problem powinien zniknąć, poczytaj na forum gdzieś już o tym było
     
  7. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Dobre są też Emteci - czyt. Emteki
     
  8. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    lolpen - wypaliłem właśnie na Esperanzach, bo w Media Markt nie mogłem znaleść Verbatimek.
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi, a jeszcze się zapytam czy to nie jest przypadkiem wina kopii gry?
     
  9. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Wypalaj na Verbatimach nie bedzie takich problemow najprawdopodobniej :)
     
  10. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    !Bentley i cała reszta. Nie piszcie głupot ze tylko verbatimy @@ i prędkość 2.4 !!! wszystko zalezy od przeróbki i konsoli. Ja ma eXtrema 1.6, napęd Liteon'a a nagrywam na Esperanzach za 4,50 z realu prędkość max - 6x i żadnej płyty nie spaliłem. A nagrałem juz dokładnie 46 gier !!!!!!! pożyczam gry kumplom... nie wiem jakie oni mają przeróbki i napędy. ale Wszystkie gry im "chodzą"

    to tyle...
    nie wiem jaki jest Twój problem... ale na pewno nie wina płyty !!!!
     
  11. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Widzisz... jak nie wiesz o tym ze takie plyty firmy "plyta" moze i dziala na konsoli ale naped sie szybko eksploatuje dzieki czemu jest prawdopodobienstwo i to duze ze szybciej kleknie.

    Nie chodzi tutaj o to ze tanie plyty nie dzialaja ale o to ze szkoda na nie konsoli.
     
  12. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym sie podpiąć do tego problemu, mam identyczna sytuację z tą samą grą, nagrywałem juz na 6 płytkach Verbatim z 3 róznych sklepów na 3 różnych nagrywarkach w programie IMGBURN prędkośc nagrywania 2,4x i nic. Gra się odpaliła, w trakcie pojawił się komunikat że płytka jest brudna, po resecie płytka odpala sie za 15 razem jak dobrze pójdzie ale w trakcie i tak pojawia się ten komunikat. Jestem elektronikiem i prowadzę własny serwis RTV więc rozebrałem ja o zrobiłem regulację lasera + czyszczenia, nic to nie dało. Inne gry odpalają się bez problemu. Gra przerabiana z wave 4 na wave 2 (mam xtreme 1.4). Jutro nagrywam grę pobrana z innego źródła jak będzie to samo to rozkładam ręce:/
     
  13. Quba18

    Quba18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    W moim przypadku była to wina kopii gry pobrałem z innego źródła i wszystko działa. ;)
     
  14. bobovita1984

    bobovita1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    ja nagrałem na płytce Emtec z predkoscia 4x i wszystko pieknie smiga za pierwszym razem
     
Wczytywanie...

Poleć forum