1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z konsolą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez endless200, Marzec 27, 2010.

  1. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    Witam, moj problem polega na tym, że gdy wlączam konsole to mam czarny ekran na TV i nic dalej nie chce isc tzn przejsc do głownego menu w konsoli nie swieci sie zadne zielone swiatelko a na padzie zielone swiatelka caly czas migaja. Prosze o pomoc.

    Właśnie nie ma na konsoli tych zielonych diód :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    wiem,ze jak swiatelka migaja na padzie,to słaba bateria

    a na konsoli są zielone diody? sprawdz polączenie kabel AV/HDMI
     
  4. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Sprawdź czy dobrze podłączyłeś kabel, lub np jak podłączasz kablem hdmi to w tv jest funkcja którą przełączysz na hdmi
     
  5. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    Konsola jest przez HDMI podlaczona. Lecz jakby nie wykrywała kabla. mam "N", odtwarzacz blu ray podlaczony i wszysykie widzi a od konsoli nie chce Konsola sie normalnie odpala z tym ze swieci sie ta zielona doida na konsoli.
     
  6. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Musi być przełącznik na hdmi, poszukaj takiego guzika w stylu "input" , "guide"
     
  7. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    a może tkwic problem w padzie ze sa za słabe baterie i dlatego nie startuje do głównego menu?
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprawdz na innym kablu (innym niz hdmi), mozesz tym co byl w zestawie. Jesli dalej to samo to masz uszkodzone ANA/HANA - blad blizniaczy do E74.
     
  9. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    Konsola jest Jasper kupiona 5 dni temu wysust lispotad 2009. Raczej za wczesnie na takie błedy...tak mi sie wydaje. Ufff podpialem innym kablem hdmi pod inne zlacze wymienilem baterie w padzie i dziala :) wiec mam sie niczym nie martwic o moja konsole? Prosze o odp.
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Sprobuj ja odpalic, wylaczyc i wlaczyc.
    Mnie to wyglada na stan przed RROD (dokladniej 0102), ale ze to Jasper to raczej stawiam na niedocisniety kabel badz zmieniles w ustawieniach konsoli; ustawienie o automatyczniem dostosowanie ustawien do telewizora.
    Sprobuj podlaczyc konsole pod jakis inny telewizor kablem composit pod chinche albo euro zlacze, kabel composit miales napewno dolaczony do konsoli.
     
  11. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    a miał ktoś z Was taki przypadek ze przy nie docisnietym kablu albo innym przypadku nie zapalala sie zielona dioda w konsoli? prosze o odp.
     
  12. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    tak , ja miałem z zasilaczem.
     
  13. endless200

    endless200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    175
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    brak palacej sie zielonej diody po wlaczeniu konsoli. nie staryuje głowne menu Prosze o pomoc. W czym moze tkwic problem? Konsola JASPER z lis 09.
     
  14. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum