1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem konsoli do Internetu(Xlink Kai)

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez TreX, Październik 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TreX

    TreX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg
    Witam, mam taki problem. Za chiny nie moge udostępnić połączenia xbox'owi z PC do Routera .Automatyczne IP przydziela adres z początkiem 169.x.x.x a nie 192.168.x.x. Jeżeli chodzi o połączenie XBOX - PC to kabel oczywiście skrosowany i tu jest ok , ale nie wiedzieć czemu , xbox nie może sie połączyć z Routerem , tak jakby właśnie to połączenie PC - Router było nie udostepnione. Jednak gdy próbuje udostepnić to połączenie to wyskakuje błąd

    : " Podczas włączania Udostępniania połączenia internetowego wystąpił błąd.
    Nie mozna włączyć usługi Udostepnianie połączenia internetowego.
    Połączenie przez sieć lokalna LAN jest już skonfigurowane
    z adresem IP wymaganym do automatycznego adresowania IP. "

    I nie rozumiem o co chodzi z tym , próbowałem ręcznie przydzielić adresy IP , maske i brame ale to nic nie dało, błąd występował dalej , sądze że sam problem może dokładnie leżeć w Routerze (Router Thomson TWG870U)

    Bardzo prosiłbym o pomoc , gdyż juz sie z tym długo użerałem i nie moge nigdzie znaleść odpowiedzi ....

    SCHEMAT MOJEJ SIECI

    XBOX ------> PC -----------> Router --------> INTERNET

    Aha , konsola jest po przeróbce RGH

    //EDIT

    Jest moze gdzieś jakis poradnik albo coś w tym stylu ? Acha kabel skrosowałem lutownicą choć działa , ale mówie w razie "w" :)

    //Edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
    ~z0nk31
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    W dziale w którym stworzyłeś temat jest potężny poradnik jak podłączyć się do Xlink kai oraz do Xbs Link
    Xlink Kai, XBslink
     
  4. TreX

    TreX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg
    Tak , patrzyłem na to jednak problem wystepował dalej.

    Mam problem z sama adresacja , nie wiem jakie IP dać Konsoli i w połaczeniu XBOX-PC tak aby nie było niezgodności no i problem z udostępnieniem łącza
     
  5. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: Problem z podłączeniem konsoli do Internetu(Xlink Kai)

    [​IMG]
    Nie możesz po prostu podłączyć Xboxa do jednego z 4 portów LAN, routera? :rolleyes:
    W końcu do tego służy.
    Co to za router(model)

    I schemat raczej taki:


    INTERNET
    |
    |
    Router
    |
    |
    PC-------->Xbox

    Wyglądałby tak:

    INTERNET
    |
    |
    Router------->Xbox
    |
    |
    PC

    W routerze włączyć DHCP (o ile nie jest wł.) i gotowe.

    OPCJONALNIE:
    Nadać Statyczne IP
    dla xboxa, i w dashlaunch włączyc blokowanie live dns.
    BTW połaczenie idzie od strony pierwotnej...


    PC<-----ROUTER<------NTERNET
    A nie

    PC------>ROUTER------>INTERNET
     
  6. TreX

    TreX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg
    INTERNET
    |
    |
    Router
    |
    |
    PC-------->Xbox


    No chodziło mi o to :) , musze przez PC bo bez niego nie uruchomię w konsoli Xlink Kai , bardzo chciałbym sobie pograć a tu taka lipa ...

    Router Thomson TWG870U
    Niestety nie znam się na routerach a wiem że w modemach można normalnie udostepniac połączenie , a w routerach trzeba sie jakoś **** z tym ....

    i czytałem że po do działania Xlink Kai musi byc konfiguracja ręczna a nie adresy przydzielone przez DHCP
     
  7. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Hm ktoś cie w trąbe zrobił bo ja mam router TP-LINK WR1043ND, połączenie wygląda tak:


    INTERET
    |
    |
    |
    |
    ROUTER--------Switch-----Kilka Konsol JTAG/RGH
    | | |
    | | |------------((( WiFi )))
    | |
    | |XDK /PC (Na zmianę)
    |
    Xbox 360 Slim(Retail)



    I Nawet za Switchem Konsolę wykrywają Xlink Kai :D.
    Router na DHCP ze statycznymi adresami.

    Jeżeli będziesz miał dalej problemy, (albo ciągle masz, w sensie nie umiesz ustawić tego routera) to napisz mi na PW.
     
    1 osoba to lubi.
  8. TreX

    TreX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg
    Mi sie juz wgl. wszystko pochrzaniło , nie wiem na jakie IP mam zmienic , gdzie i jak , jeszcze ten router musze jakoś zrobić ...

    Hosting Zdjęć-Ustawienia.bmp

    Tutaj jest cos o DHCP w ustawieniach Routera , może bedziesz wiedział o co chodzi :)

    A i jeszcze jedna dziwna rzecz , IP w XBOX zaczyna sie własnie na 169. a nie na 192. tak jak powinien ...
    przy automatycznym przydzielaniu IP

    http://fotoo.pl/show.php?img=394261_bezantytua-u.bmp.html
    Dziwna automatyczna adresacja


    http://fotoo.pl/show.php?img=394262_bezantytua-u1.bmp.html
    Błąd udostępniania łącza


    A jeżeli chodzi o WI-FI to konsola normalnie łączy sie z Internetem ....
    Mam Router i Modem Wi-Fi w jednym..

    ------------------------------------------------------
    Przy próbie podłączenia konsoli do Internetu , w logu Routera wyświetla sie coś takiego
    Map Reject - Not Authorized for Requested Downstream Traffic ...

    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    OK. Już udało się uporać z tym z pomocą Dog29 . Dziękuje za pomoc , temat do zamknięcia :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum