1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wave 4 -> wave 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez goti, Luty 17, 2010.

  1. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam. sprawa wyglada nastepujaco. sciagnalem nastepujacy release assassins creed 2 Assassins.Creed.2.PAL.XBOX360-MegaWare. mam iextreme 1.6 i z tego co wiem aby odpalac ta gre musial bym nagrac cd z active iso. chodzi mi o to zeby nie nagrywac tej plyty tylko spatchowac obraz na wave 3.znalazlem taki sposob X360 - uruchamianie kopii gier z wave 4 • programosy.pl. czy jak wykonam wszystko tak jak zostalo tam opisane nie bedzie konieczne nagrywanie plyty active iso? czy nie wylapie bana za taka gre?
    czy lepiej nagrac active iso?
    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Lepiej jest przerobic na wave 3 ale bana i tak dostaniesz jak podlaczysz konsolke do sieci... Nawet przy uzyciu active.iso - masz przerobiona konsole - nie podlaczaj do neta
     
  4. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli lepiej przerobic tak jak w tym poradniku napisali tak? podlaczylem juz pare razy ale nie gralem nigdy na przerobionej po sieci
     
  5. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobilem wszystko jak w poradnikach i agbx wypuscil taki oto raport jak nizej.czy moge taka gre spokojnie nagrac i bedzie dzialac bez active iso?


    Checking for updates to GameNameLookup.csv and abgx360.dat...
    Server file GameNameLookup.csv no newer than local file - not retrieving
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    An updated version of abgx360 is available: v1.0.2

    G:\Assassins.Creed.2.PAL.XBOX360-MegaWare\alw-ac2.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "G:\Assassins.Creed.2.PAL.XBOX360-MegaWare\alw-ac2.iso"
    Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd wave)
    Files in ISO: 31, Folders in ISO: 0
    Total bytes used: 2857156608 (39.15%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: scimitar_final_ltcg.exe
    Original PE Timestamp: 2009/10/21 18:44:57
    Game Name: Assassin's Creed II
    Developer: Ubisoft Montreal
    Publisher: Ubisoft
    Genre: Action adventure
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = D924F099
    XEX Media ID: E398896F1EB0F47C080355F9-6EA4A69F

    Assassin's Creed II

    Region Code: 0xFFFFFFFF
    Region Free!

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2009/10/22 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2009/11/03 09:38:04
    SS CRC = 93598B83 (RawSS = 977FFC86)
    SS Media ID: E398896F1EB0F47C080355F9-6EA4A69F (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2009/10/22 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = FB0D443D
    DMI Media ID: E398896F1EB0F47C080355F9-6EA4A69F (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 05C6C409
    PFI does not match known data (could be corrupt or a new wave not seen before)
    Displaying suspicious PFI in hex and ascii:

    OFFSET 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
    0x0000 01 02 31 10 00 03 00 00 00 FC FF DF 00 03 AD 7F 1 . ...Ř ▀. ş
    0x0010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    *

    Video partition found
    Checking Video padding... Video is zero padded
    Video CRC = 1914211B (V0 = 29D07E66, V1 = EAE76B94)
    Video partition does not match known data but neither did PFI

    Stealth status is uncertain

    Starting Verification
    Looking for 93598B83D924F099.ini in the online verified database
    Server file 93598B83D924F099.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 93598B83D924F099.ini (360 bytes)
    Video CRC matches
    V0 CRC matches
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches

    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    100% 1:52 1:52 0:00 61.8 MB/s 55.9 MB/s

    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = 1C7CCA9B (matches)

    All CRCs match
    Verification was successful, Stealth passed!

    Cannot check SplitVid due to invalid or uncertain PFI/Video

    Press any key to exit . . .
     
  6. krystian_malarz

    krystian_malarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Raków/Wrocław
    najlepiej poszukaj w google 360waves patcher możesz zmienić na dowolne wave ale bana i tak dostaniesz
     
  7. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a uzywajac plyty z active iso? czytam teraz troche o tym wave patcher i wyczytalem ze dostajesz automatycznie bana jak podlaczysz konsole do live. czy dysk tez mi zbanuja? czy najlepiej by nie bylo zrobic update ie do 1.61?
     
  8. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak automatycznie to nie, ale po czasie ponoć tak. Jak chcesz grać po live pather odpada jako 1szy, potem activate.iso przeróbka niby najpewniejsza, ale do listopada <lol>
     
  9. goti

    goti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    najbardziej interesuje mnie kwestia bana na hdd. teraz jak lapiesz bana to hdd tez automatycznie jest banowany? i dlaczego nie moge spatchowac gry uzywajac agbx. sciagnalem teraz wersje 1.0.2 i mimo ze wszystko robie tak jak w poradniku pokazuje mi ze gra jest 4th wave.dlaczego?
     
Wczytywanie...

Poleć forum