1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xlink kai i WIFi

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez Bart!, Wrzesień 24, 2010.

  1. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Witam

    Mam problem ze znalezieniem konsoli poprzez XLINK KAI. Wszystko zrobiłem zgodnie z tym poradnikiem (oczywiśćie mam xboxa 360) :

    korzystam z routera bezprzewodowego Linksys WRT54GL i próbowałem dwa rodzaje połaczen:
    1) internet do kompa za pomoca wifi -> internet do xboxa za pomoca kabla wychodzącego z routera

    bo stestowaniu połaczenia wszystko wykrywa (bład przy podłaczeniu xlive ale mam bana wiec to nie dziwne).

    2)internet do kompa za pomoca wifi -> internet do xboxa za pomoca kabla wychodzacego z karty sieciowej z laptopa

    i tutaj to samo co w połaczeniu wyżej czyli wykrywa poprzez test w xboxie (oczywiscie właczyłem udostępnianie sieci we własciwościach)

    i w ani 1 ani w 2 przypadku nie może wykryć mi konsoli jak właczam jakaś gre co wykorzystuje system link (gow2, mw2, viva pinata tip). W obu przypadkach MAC mam zmieniony na poprawny zaczynajacy sie od 00125. w obu przypadkach firewalla mam wyłaczonego dla xlinka.

    ktoś wie w czym tkwi problem i powie mi jak to naprawić, proszę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem ten sam problem , podłączyłem kabel pc-> router i od razu zaczęło działać .
     
  4. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    próbowałem też :D czyli kablem z routera do lapka , kablem z routera do xboxa, wciąż to samo nie widzi konsoli...

    jakieś inne sugestie?
     
  5. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    konsole zacznie dopiero widziec, jak wejdziesz w grze na wyszukiwanie serwerów ;)
     
  6. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    wiem o tym :) jak już pisałem wyżej korzystałem z 3 rożnych gier wykorzystujących system link i nic :)
     
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    musisz miec komputer do routera polaczony kablem
    xbox do routera polaczony kablem ;d
     
  8. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    :p :p

    próbowałem nawet połączenie mostkowe i też nic :p
     
  9. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    pisze, że nie wykrywa konsoli, czy pokazuje sam adres mac ?
     
  10. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    w kai pisze że nie wykryto żadnej konsoli.
     
  11. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    masz jakies firewalle zainstalowane ?
    DHCP w routerze włączone ?
    w xboxie ip ustawione na automatyczne ?
     
  12. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    nie, mam tylko windowsowego i dodane jest kai jako wyjątek

    właczone DHCP

    IP automatycznie
     
  13. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    kabel normalny czy cross ?
     
  14. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    i taki i taki :D

    scrosowanym mam kompa do routera, a normalnym xboxa do routera :)
     
  15. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to wg mnie z kompa do routera powinieneś mieć zwykły a nie cross a x-a masz ok podłączonego
     
  16. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    dokładnie tak jak paso_holik pisze ...
     
  17. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    kurcze , ale przecież to bez różnicy powinno być? :D

    akurat mam na stanie taki i taki kabel...
     
  18. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    różnica jest bo w crossie są pozamieniane odpowiednie pary , a zwykły kabel ma tą samą kolejność par na wejściu i wyjściu. ogólnie jest zasada że przy połączeniach z routerami, switchami, itp. używa się kabli nie skrosowanych.
    Cross jest używany tylko do połączenia 2 PC bezpośrednio.
     
  19. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    nie no ja wiem czym się różnią oba kable :)

    ale i poprzez corssa i poprzez normalny łaczy sie z routerem i mój komputer i mój laptop, tak samo jest jak łacze xboxa bezpośrednio z 2 karta sieciowa w kompie. Każdą kombinacje próbowałem i zawsze działa :D wiec to raczej nie w tym rzecz....

    ogólnie musi sie dać tak że podłaczam laptopa tylko za pomoca wifi, a do karty przewodowej podpinam xboxa.... tylko też mam ten 1 problem ze nie wykrywa mi xboxa... :( smutno mi :D
     
  20. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    pisać tysiąć razy ... router - pc ZWYKŁYM KABLEM
    router - xbox ZWYKŁYM KABLEM

    już z jednym ziomkiem się głowiliśmy czemu nie wykrywa konsoli ... bo miał podłączonego kompa przez WIFI, podłączył przez kabel i odrazu wyszukało. widocznie xlinkkai ma taki kaprys.

    dobrze ustawione masz siec w xboxie? wyszukuje ci siec ? w sensie, że łączy się jak dajesz testuj połączenie i wyskakuje brak komputerów.
    firewalle WSZYSTKIE mas wyłączone ? nawet te na karcie sieciowej ? ;>
     
  21. Bart!

    Bart! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    no dobra to dziś skocze po kabel i wieczorem przetesuje kablami to.... tylko mi sie to nie widzi bo duży telwizor mam z 15 m od routera, którego nie moge za bardzo przestawić. ehhhh nie bede przecież pchał przez cały dom kabli :p ale mniejsza o to.

    tak wszystko ustawione poprawnie, napisałem przecież w 1 poście, połączenie testuje xbox i jest gites, firewall wyłaczony, port otwarty.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. anbo1
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    838
  2. eXtrim
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    1470
  3. Johncenastf2016
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    346
  4. Imperial BoRo
    Odpowiedzi:
    14
    Wyświetleń:
    2222
  5. Upadly44
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    624

Poleć forum