1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

JTAG i połączenie FTP

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Turpat, Luty 21, 2010.

  1. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Mam pare pytań. Kupuje konsole z XBR. Czy to oznacza że ta konsola ma wgrany ten cały JTAG?

    Oco chodzi z połączeniem FTP kompa z konsolą? To jest połączenie kablem komp-router-Xbox 360? Co to daje na schakowanej konsoli? Będe mógł tym zgrywac o chce na dysk twardy konsoli?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jak ma xbr to najpewniej ma jtaga bo inaczej by nie ruszyła. A połączenie ftp to dowolnie, albo pc- konsola, albo konsola przez router, albo konsola w innym domu. Co daje to poczytaj na forum albo na xbox-scene.com lub na YT sobie wpisz freestyle, xbr xbox 360 itp i popatrz co to daje.
     
  4. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ale czy jeżeli będe mógł podłączyć kompa-router-Xboxa to czy będe mógł zgrywac ISO na dysk xboxa i odpalać?

    Czy jak sie ma XBR to się zgrywa np na pendrive'a obraz ISO i się zniego odpala czy się jakoś ten obraz ISO wypakowywuje?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wypakowuje Xbox backup creatorem
     
  6. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    A jest gdzies jakiś poradnik jak to wszystko robić? jak wypakować?
     
  7. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Zapewne jak kupisz tą konsolę to ten od którego ją kupujesz o wszystkim ci opowie
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gość nawet nie wie co kupuje:D haha
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    No dokładnie. Masakra jakaś. Ludzie opanujcie sie. Ni w ząb angielskiego w tych czasach tylko durne pytania zadajecie.

    xbox-scene i readme do kazdego programu powie wam wszystko.
     
  10. sasukepl

    sasukepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Xbr umożliwia uruchamianie każdej gry lub programu napisanego pod konsole xbox 360 bezpośrednio z zewnętrznego nośnika danych: dysku USB, pendrive oraz oryginalnego dysku Microsoftu.
     
  11. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    + nieoryginalny dysk :) bo po co przepłacać.
     
  12. Turpat

    Turpat Banned

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Dobra, a jak technicznie podłączyć Xboxa do kompa? Kabelkiem od internetu? I co wtedy? Jak mam na kompie wbić na dysk Xboxowy?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po ftp przez logowanie, się na adres ip konsoli
     
  14. lasic19

    lasic19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    albo przez total commandera i tam tworzysz połączenie FTP tylko pamiętaj, żeby IO się zgadzały no i hasło i user do połączenia z xEm do "xbox" w jednym i drugim polu (bez cudzysłowu) choć ja preferuje dysk HDD jakiś stary sformatowany pod fat 32 i na niego wrzucam rozpakowany obraz gry programem xbox image browser i potem kopiuję sobie na dysk wewnętrzny konsoli (pod xbrem chodzi ci każdy dysk 2,5" który włożysz w kieszeń i sformatujesz w konsoli) i za pomocą xexmenu lub freestyle dash kopiuje pliki z zewn hdd na wewn i gra i buczy :D
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ździebko bez sensu kopiowac dwa razy to samo.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja wole konwertowac na GOD - ladnie sa wtedy gry w bibliotece gier.
     
  17. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Po god nie pojawiają się ikonki gier, tylko same nazwy. Przynajmiej u mnie tak jest...
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Użyj nowszej wersji iso2god, ikonki wtedy się pojawiają.
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  20. lasic19

    lasic19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    też wolałbym goda ale jeszcze nie aktualizowałem avatarów na nowym dysku i mam same cienie więc narazie nie aktualizuje zanim nie założę sobie nandprotection, a poza tym chyba gry rozpakowane zajmują nawet mniej miejsca na dysku niż GODy
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    u mnie GOD zajmuje jakies 5gb bo iso2god kompresuje obrazy i wycina zbedne *******y :p wrzuc na pena ten update 8955 z avatarami i zaktualizuj konsole - dograja sie tylko avatary.
     
Wczytywanie...

Poleć forum