1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dash Launch

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Ojciec, Czerwiec 30, 2010.

  1. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam! może mi ktoś powiedzieć jak zainstalować Dash Launcha?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Chodzi ci o nxe ??? ściągasz, wsadzasz na pena i leci ci z akualizacją. Jest tego pełno na forum szukaj.
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  5. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy trzeba t mieć żeby patcha whrać? Tego co omija limit 30ms pingu na Xlinku?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba, patrz jak piszesz literówki!!!
     
  7. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No to własnei oto mi chodzi. Jak to zainstalowac i ustawić tak, żeby działał ten patch. Nie musi mi emulowac żadnego homebrew ani nic na starcie systemu. Chce to mieć tylko ze względu na ten patch. Pomoże ktoś?
     
  8. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    - targasz freeboota 0.032 z xbins
    - targasz z xbins dashlaunch 1.0
    - patche w nim zawarte dajesz do folderu bin freeboota z xbins
    - targasz elementy dasha 9199 z xbins i dajesz do folderu data freeboota

    Wypakowujesz backup swojego oryginalnego nand za pomocą ibuild.exe. Budujesz freeboota zgodnie z opisem w readme. Po zbudowaniu obrazu nazywasz go updflash.bin i uzywając flash360 wgrywasz do konsoli.

    Targasz system ping check removal i plik kxam.patch w nim zawarty dajesz na root hdd1 lub usb.

    Jezeli uważasz że nie przekracza to wszystko twoich mozliwości to działaj.
     
  9. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jest problem. Nie mam oryginalnego nanda.
    Ale robilem kilka godzin temu przjeście z XBR do FreeBOOTa, więc mam ten folder freeboot. Powrzucałem tam mniej więcej to co mówiłeś. Te patche itp. Zrobie to komendą CDM i utworze ten pliczek update, który potem tym flash360 wgram do knsolii. Jednak boje się że coś zwale. Jak można wtedy przywrócić to spowrotem?
     
  10. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    To co zrobiłes to był freeboot ze starym dashlaunch. Teraz własnie aby miec dashlaunch 1.0 trzeba podmienić tylko te pliki z niego i zbudowac nowego freeboota.

    Jeżeli zrobisz to ręcznie komendami to nie ma prawa byc źle, skoro już to robiłes to nie ma problemu.

    Później tylko ten pliczek na hdd i koniec. Jak ratowac konsole masz tu

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/xbr-problem-58311-3.html
     
  11. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czekam teraz 30 sekund. Zobaczymy czy się włączy Xbox bo jakieś WARNINGI miałem


    Edit:
    Dobra, Xbox się uruchomił. Jak zpoznac czy ten patch działa czy nie?
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  13. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Xlink działa, ale oczywiście jak włączam CODa to nadal niechc esię połaczyć. :/
    Czyli coś spieprzyłem



    A jak rozpoznać że mam wgrany ten cały Dash launch?

    Czy nie trzeba nic grzebać w ustawieniach tego dash launcha żeby patch zadziałał?
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    W folderze dashlaunch 1.0 jest przykładowy plik sample launch.ini zmien jego nazwe na launch.ini i wrzuc go na root hdd1.

    W tym folderze masz tez folder z flash instaler, żeby juz ci nie komplkowac to plik launch.xex który w nim jest także wrzuc na root hdd1.

    W tym momencie jeżeli masz freestyle w takiej scieżce jak w pliku launch.ini to trzymając X na padzie podczas bootu konsoli powinien się on odpalic.
     
  15. Ojciec

    Ojciec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nieważne! Udało się!
    teraz jak klikam "Interfejs głóny konsoli Xbox" to włącza mi się Xexloader.
    Czyli Dash launch działa.

    Zaraz zobacze jak idzie z tym patchem.
    A btw jak zmienić spowrotem, aby interfejs główny był interfejsem głównym?



    EDITT
    Już zrobiłem tak na chłopski rozum. Wywaliłem Xexloader i teraz jak daje "Interfejs głóny konsoli Xbox" to przez 2 ssekundy szuka go, ale potem znowu włącza sie NXE.

    A Xlink działa idealnie!
    Wielkie dzięki!
     
  16. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam już freeboota i chciałem dograć dash launch z fsd oraz patch na ping 30 . Jak się za to zabrać ?

    Oto co mam:

    [​IMG]
     
  17. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nie no kpisz sobie chyba. Poprzednia strona tego tematu.
     
  18. virusek

    virusek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    A ja dalej nie wiem czy mi działa XLINK :p Jak to właściwie jest. Klient musi mieć patcha czy ten który zakłada lobby ?
    DashLaunch działa bo XeXLoader mi się włącza na początku. Teoretycznie kxam.patch mam na dysku HDD1. Xlink raczej też dobrze skonfigurowany bo wykrywa konsole i porty odblokowane :)
    Ojciec daj znać na PW jak będziesz na xlinku sprawdzimy razem. Będę wdzięczny.
     
  19. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Patch na twojej konsoli, powoduje, że w grach w których nie działa osobne sprawdzanie pingu, widzi ona hosta jako ping poniżej 30 ms (coś tam koło 10-15 ustawione jest). PAtch działa tylko u klientów a nie hostów.

    PS.
    Zagadaj na gg 3033841, pogramy przez xlink kai.
     
  20. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A ja mam problemy z zainstalowaniem tego launchera . Mam tą paczkę , na hdd mam ini oraz fsd z poprawną ścieżką lecz gdy wgrywam tego patcha poprzez flash360 to konsola się wali .
     
  21. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    To spróboj zrobić poprzez program który doda dashlaunchera do dystrybucji, potem tylko wgrasz przez xell.
     
Wczytywanie...

Poleć forum